Miközben a Fidesz gettófelszámolásokról beszél,

sajnos azt kell tapasztalnunk, hogy újabb bűnügyi gócpontok kezdenek kialakulni a város eddig békés területein is – jelentette ki pénteki tájékoztatóján Pakusza Zoltán.

A Jobbik önkormányzati képviselőjét az utóbbi napokban Pereces lakói közül többen is megkeresték az Erenyő városrészben megszaporodó betöréses bűncselekmények miatt. Mint mondta, ez egy alapvetően békés környék volt, azonban mintegy másfél évvel ezelőtt beköltözők érkeztek, akik miatt tavaly nyáron képviselőként átfogó ellenőrzést kért a területen, melyen ő maga is szeretett volna részt venni. Utóbbit a hatóságok nem engedélyezték, de több törvénysértést is észleltek, többek közt illegális beköltözést és szemétlerakást, valamint áramlopást. Pakusza szerette volna megtudni, hogy milyen intézkedések indultak ezek felszámolására, azonban levelére nem érkezett válasz, ezért ez év májusában személyesen is bejárta a területet, melynek során azt tapasztalta, hogy nem történt érdemi változás.
„Azért, hogy a településrész ne jusson Lyukóvölgy sorsára, törvényességi felügyeleti eljárást kértem a miskolci rendészeti szervek munkájával kapcsolatban a megyei főügyészségtől” – tájékoztatott Pakusza Zoltán, aki szerint jól látható, hogy a város vezetése négy év alatt képtelen volt megfékezni a bűnözést, amire csak a Jobbik által szorgalmazott érpataki modell jelenthet megoldást.