Nem létező gettófelszámolást szavazott

meg a Fidesz.

A Fidesz hetek óta gettófelszámolással kábítja a miskolciakat, holott a város közgyűlése erről a kérdésről nem is szavazott, álltja Jakab Péter. A Jobbik képviselője szerint a miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat egy nem létező döntés ellen tiltakozik, amikor tüntetni akar Miskolcon.

Jakab Péter ezt annak kapcsán mondta, hogy Miskolcon a helyi CKÖ kedden bejelentette: megalakult az ún. „Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság”, amely országos demonstrációt fog szervezni a városban. Jakab Péter felhívta a cigányképviselők figyelmét arra, hogy a miskolci közgyűlés soha nem tárgyalt gettók felszámolásáról szóló előterjesztést, így azt senki sem szavazhatta meg. Döntés csak arról született, hogy az önkormányzati lakásokat lepusztító bérlők kapnak a várostól 2 millió forint jutalmat, amiből akár az Avason is vehetnek összkomfortos lakást, ezt bizottsági ülésen a polgármesteri hivatal munkatársa is megerősítette. Ezt a Fidesz megszavazta, a Jobbik pedig elutasította.

Mindezzel tisztában vannak a CKŐ vezetői is – tette hozzá Jakab Péter –, így amikor tüntetést szerveznek a döntés miatt, azt csak azért teszik, mert „sokat akar a szarka”, vagyis keveslik a felajánlott 2 milliót. Pedig a Fidesz eddig sem fukarkodott velük szemben – folytatta –, hiszen 3 év alatt több mint 2 milliárdot szavazott meg az adófizetők pénzéből a miskolci cigányoknak, emellett 35 milliós közösségi házat kaptak, valamint többször ingyen építőanyagot és élelmiszercsomagot.

Jakab Péter kijelentette, a tüntetni készülők becsüljék meg a Fidesz bőkezűségét, mert ősztől a jobbikos városvezetés a renitenseknek se cserelakást, se 2 millió forintot, se felzárkóztató programot se segélyt nem fog biztosítani, helyette megtapasztalhatják a törvény előtti valódi egyenlőséget és ennek részeként az ingyenes gettófelszámolást is.