Fidesz-KDNP: Liberális össztűz alatt a

nyomortelepek felszámolási programja,
Miskolc – Politikai haszonszerzésre használják föl a nyomortelepek fölszámolásának ügyét a miskolci álliberálisok.

Soós Attila, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője mai sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a miskolci álliberálisok az itt élő romák között szítják a hangulatot, amikor erőszakos kitelepítésekről beszélnek. A Fidesz-KDNP szerint ezek a politikai erők nem mernek nyíltani kiállni véleményükkel és a városban élők többségének akaratával mennek szembe.
A szóvivő elmondta, hogy az álliberálisok külső politikai segítséggel kampányolnak, ehhez pedig a kazincbarcikai MSZP-t és az Európai Tanács Rasszizmus és Intolerancia-ellenes Bizottságát (ECRI) használják fel.
Soós Attila azzal folytatta, hogy a miskolci cigányok ,,kitelepítés elleni bizottsága” mai sajtótájékoztatóján bejelentett európa tanácsi vizsgálatról csak az igazság nem hangzott el, hiszen a nemzetközi, ország jelentéseket végző liberális jogvédő bizottság már ez év április 30-án jelezte, hogy a miskolci önkormányzatnál is tesz szakmai látogatást, és helyi civil szervezetekkel is találkoznak delegáltjaik. Ekkor azonban még híre-hamva sem volt a közbeszédben a nyomortelepek fölszámolási programjának.
A sajtótájékoztató végén a szóvivő kijelentette, hogy meg vannak győződve arról, hogy a ma bejelentett országos cigány demonstrációt azok az álliberálisok szervezik, akik a nyomortelepek fölszámolásának városrendezési programját teszik cigánykérdéssé, és ezzel megpróbálják a város és az ország rasszista hírét kelteni nemzetközi téren is.
– Soós Attila, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője –