Az idős asszony fia segítségével vásárolt be,

jó pár ezer forintot otthagytak fizetéskor a közért kasszájában. Vettek zöldséget, pékárut és mindent, ami egy háztartásba kell. Pechjükre azonban a kosarukba beleesett az a henger, amelyről a pékáruknál letéptek néhány darab nejlonzacskót. Miután fizettek, s áttolták a kosarat a biztonsági kapun, bejelzett a rendszer. Nem is tulajdonítottak túl nagy jelentőséget a dolognak, hiszen még a pénztárcájukat sem tették el. Amikor jött a biztonsági őr, átvizsgálta a bevásárlókocsit: néhány reklámújságot és az ingyenes zacskókat találta meg. A henger, amin nagyjából 20 zacskó volt, mint kiderült 750 forintba kerül, ezért azonnal hívták a rendőrséget.

A történet innentől rémálommá változott, az idős beteg asszonyt és fiát ugyanis előállították a kapitányságra. A tisztességben megőszült idős hölgy a mai napig sem érti, mi volt a bűnük.

– A pékáruosztályon kitett nejlonzacskókból nem tudtam letépni, ezért kivettem a tartóból, s egyesével vettem le őket a hengerről, ahogy mentünk tovább – mondta jegyzőkönyvbe a történteket Á. Elek.

A férfi édesanyját állításuk szerint annyira megviselte a dolog, hogy azóta folyamatosan orvoshoz járnak. Mint megtudtuk, a bűncselekményért az idős asszonyt és fiát közmunkára akarták ítélni, ők azonban fellebbeztek. Nemcsak azért, mert betegségük miatt alkalmatlanok volnának rá, hanem azért, mert igazságtalannak tartják az egész eljárást. Bizarr történetükkel ügyvédhez fordultak.

Dr. Lichy József először el se akarta hinni, hogy ilyesmi előfordulhat.

– Ügyfeleimet ingyenes termék eltulajdonításával gyanúsították meg, vagyis nem okozhattak kárt. Az eljárás költsége viszont a zacskók és a henger értékének akár százszorosa is lehet – fejtette ki az ügyvéd, aki szerint jogellenesen vonták eljárás alá ügyfeleit. A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság  nem válaszolt a Blikk kérdéseire.