Előbb a fiú, azután az apa bántalmazta

a házukhoz érkező rendőröket vasárnap, a Heves Megyei Szücsin. A négy járőrt családon belüli erőszak miatt riasztották a helyszínre a késő esti órákban. Igazoltatni akartak egy ittas férfit, ám közben hazaérkezett fia, aki nem örült a „hívatlan vendégeknek”, trágár szavakkal illette őket. Mivel ő sem akarta bemutatni papírjait, úgy döntöttek, előállítják.

Megpróbálták megbilincselni, de nem hagyta magát, szembeszegült: jobb kezével a járőrvezető bal oldalába mart, majd rángatni kezdte, és letépte róla a láthatósági mellényt. A történteket látva a megtámadott rendőr egyik társa a segítségére sietett, de a folyamatosan szitkozódó, kapálódzva ellenálló, hadonászó gyanúsított – még mielőtt sikerült volna megbilincselni – őt is megütötte a könyökével a száján.

Mindeközben az idősebb férfi is támadásba lendült, nem volt ugyanis ínyére, hogy fiát bilincsbe verik, ezért odalépett egy másik egyenruháshoz, és ököllel kétszer-háromszor arcon ütötte. Mindhárom rendőr könnyebben sérült. Sérüléseik miatt magánindítványt egyikük sem terjesztett egyébként elő.

A támadók gyorsított eljárásban álltak bíróság elé. A Gyöngyösi Járásbíróság mindkét vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, az apa két év, míg fia 1 év 10 hónapot kapott három évre felfüggesztve. Az ítélet jogerős