Mocsármag. 10 milliós fürdő nyílt Diósgyőrben

A diósgyőri Kis Szilvamag annak idején

a Zöld nyíl projekt részeként vált beépíthetővé. A Káli-féle önkormányzatnak ugyanis sikerült megvennie a területen lévő ingatlanokat, az épületeket elbontották, így a villamos újonnan épített nyomvonalát is távolabb lehetett helyezni az Árpád utcai panelektől. Maradt viszont egy beépítetlen, üres tér, ezzel kellett volna kezdenie valamit a menet közben hivatalba lépő fideszes városvezetésnek.

Noha a villamosprojekt pályarekonstrukciós munkálatai, valamint a sínek meghosszabbítása már régen megtörtént, a munkások már régen levonultak, a Kis Szilvamag ügyében egészen mostanáig semmi sem történt: tavaly decemberig díszelgett ott elhanyagolva, parlagon, a Nagy Lajos király utca végén.

Végül karácsony előtt pár nap alatt összedobták a térrendezés – ahogyan fogalmaztak – első ütemét  10 millió forintból kitakarították és földdel töltötték föl a területet, zúzottköves járdát építettek, kiültettek 22 fát, a betonjárda mellé minicserjéket telepítettek. Mindezt viszont úgy végezték el, hogy az immáron II. János Pál pápa térnek nevezett közterület most már középre lejt, azaz egy kiadós esőzés után kiváló fürdőhely alakulhat ki ott, a diósgyőriek nagy örömére. eszakonline.hu