Tisztelt Hölgyem! Kedves Fekete Zsuzsa!

Először is engedje meg, hogy megköszönjem tárgyszerű, korrekt hangvételű, konstruktív levelét!
A május 25-én, vasárnap este 20.30 –re a Puskás Ferenc Stadionba kiírt Magyar Kupa döntőjének időpontjával kapcsolatos felvetését illetően a következőkről szeretném tájékoztatni:
Amint azt levelében helytállóan megfogalmazta a Magyar Kupa-döntő időpontjának kijelölésekor számos szempontot kellett figyelembe vennünk. A Bajnokok Ligájától kezdve az európai parlamenti választásáig, számos tényező befolyásolta az időpont választást, ám a legsúlyosabban az nyomott a latba, hogy a sorozat anyagi hátterét a televíziós jogok értékesítéséből származó bevételek fedezik. Ezeknek a bevételeknek köszönhető, hogy a sorozatban résztvevő csapatok a korábbiaknál lényegesen több bevételhez jutottak. Ezért a mérkőzés kezdési időpontjának kijelölésekor a közvetítő televízió (MTVA) igényeit messzemenően figyelembe kellett vennünk. Fontos szempont volt az is, hogy a televíziós közvetítés jóvoltából több százezren kísérhetik figyelemmel az egyik legrangosabb hazai futballeseményt.
Mindazonáltal az Ön felvetésével egyetértünk, és keressük annak a lehetőségét, hogy a döntőbe jutott két csapat, a közvetítő televíziós társaság és a mérkőzésre kilátogatni szándékozó szurkolók érdekeit összehangolva, olyan megoldást találjunk, amely a legközelebb van az optimálishoz. Itt jegyezném meg, hogy az időjárási viszonyokra tekintettel 18-19 óra előtt, a várható nagy hőség miatt sportszakmai szempontból sem indokolt a kezdés. Azért, hogy a miskolci szurkolók is minél nagyobb létszámban jelen lehessenek a döntőn, a szövetség munkatársai egyeztetést kezdenek az érintett felekkel. Bízom benne, hogy rövid időn belül ezeket az erőfeszítéseinket siker koronázza, és akár már a jövő hét elején jó hírekről tájékoztathatom Önt és valamennyi szurkolót. Bízom abban is, hogy levelem tartalma meggyőzi Önt arról, hogy az MLSZ számára –minden ellenkező híreszteléssel szemben – igenis fontosak a szurkolók!
Még egyszer köszönöm, hogy megtisztelt levelével.
Üdvözlettel: Varga Sándor
MLSZ Kommunikáció