A miskolci MSZP frakcióvezetője, Földesi Norbert

pénteki sajtóközleményében már Führert, német csodafegyvereket, atomot, nőverő képviselőket vizionált, s még Érpatak községet is eltörölte hazánk térképéről. Sajnálatosnak tartjuk, hogy a Jobbiktól való félelmében, egy közérdeklődésre számot tartó felvetésre adott szakmai válasz helyett összefüggéstelen sárdobálásba kezdett.

Pártja fogyatkozó tömegbázisa tekintetében persze megalapozott az aggodalma, hiszen – idézve a frakcióvezető tegnapi képzettársítását – „csodafegyverüket”, a Gyurcsány-kormány alatt betelepített mélyigénytelen fészekrakók szavazatait száraztészta osztogatással és közösségromboló életvitelük passzív támogatásával immár a Fidesz szerezte meg. Enyhítve ebbéli bánatát, kárpótlásul szívesen elkísérjük Érpatakra, hogy megismertessük vele a szemléletétől feltételezhetően idegen rend-, és munkaelvű társadalmat, hiszen Földesi tegnap még ennek a létezését is kétségbe vonta. Igaz okkal tarthat e látogatástól, mert onnan a 240 milliós sikkasztásban jeleskedő Simon Gáborokat jó eséllyel bilincsben hoznák vissza. Hogy aztán a szocialista frakcióvezető által megemlített Paksi Atomerőmű hogyan illeszkedik az avasi fészekrakó-ügyhöz, azt elképzelni se tudjuk, mindenesetre az atomerőműtől milliárdokat bezsebelő szocialisták frusztráltsága mindenhová befészkeli magát.
Persze a tények ettől még nem változnak. A szocialista kormányzás alatt az Avasra betelepített fészekrakók ingatlanjait a Fidesz az adófizetők pénzén vásárolja meg, miközben a Nemzeti Eszközkezelő bevonásával megvalósítja az MSZP javaslatát is, hogy aztán a szintén közpénzből megvásárolt lakásokba albérlőként költöztesse vissza az együttélésre képtelen embereket. Eközben azok a politikusok, akik előidézték, majd éveken át hagyták súlyosbodni a problémát, élik világukat, mintha mi sem történt volna. Szerintük fizessenek az adófizetők. Szerintünk meg fizessenek azok, akik kilenc éven át kormányzati és városvezetői pozícióból nézték végig tétlenül az Avas agóniáját.
– Badány Lajos, a Jobbik miskolci alelnöke –