Az amigeleken.hu elkötelezett a DVTK

szurkolói felé, és egyetlen esetben sem fogjuk szó nélkül hagyni, hogy bárki is jogtalanul büntesse őket, vagy szeretett klubunkat. Ugyanakkor nem is gondoltuk azt, hogy ilyen kiterjedt levelezést kell folytatnunk önökkel, és szinte hetente írnunk kell majd. De mi nem csüggedünk, és minden alkalommal magyarázatot kérünk majd a büntetésekre és következetlen döntésekre. Elkerülvén azt, hogy a lényeges kérdések elsikkadjanak, konkrét kérdéseket teszünk fel, amelyekre egyenes válaszokat várunk!

Nekünk mindig is fontos volt, hogy kifejezzük magyarságukat és ebben ne korlátozzon minket senki! Nem véletlenül készítettük egy egész lelátós nemzeti lobogós koreográfiát, nem véletlenül jelenítettük meg az „Egy Isten, egy nemzet, egy csapat” molinót. 

Egyszer már írtunk a diósgyőri szurkolók által kifeszített „Hazádnak rendületlenül” drapériáról, de úgy tűnik nem sikerült Önöknél túllépni ezen a feliraton. Ez a dolog azért is érdekes, mert a drapéria túl van az engedélyezési eljáráson, rendelkezik az Önök jóváhagyásával. Külön magyarázatot kaptak a transzparensen szereplő motívumokról is, amit elfogadtak. De nem csak Önöknek, hanem a Miskolci Rendőrkapitányságnak is be lett mutatva a kérdéses molinó, ahol szintén jóváhagyták azt. Úgy gondoljuk, hogy a kiszabott büntetés nem csak, hogy túlzó, hanem teljesen jogtalan is. Magyarázat nélkül nem tudjuk azt elfogadni, hogy Önök több-százezres büntetéseket szabjanak ki szeretett klubunkra. Ezeknek a tényeknek a figyelembevételével kérjük Önöket arra, hogy a következő kérdésekre válaszolni szíveskedjenek azért, hogy a szurkolók végre megérthessék az Önök tevékenységét.

1. Milyen politikai tartalma van a Történelmi Magyarországot ábrázoló rajznak?

2. Milyen politikai tartalma egy magyar katona ábrázolásának?

3. Milyen politikai üzenete van a szózat idézetének?

4. Milyen politikai tartalma van a három motívum együttes szerepeltetésének?

5. Hogyan akarják a politikát kiszorítani a pályákról, ha sok klubnak a vezetője különböző politikai pártok prominens tagja és vezetője?

Elvárjuk, hogy mindenféle ködösítés és „néma tömegek”-re való hivatkozás nélkül válaszoljanak a feltett kérdésekre! Szeretnénk továbbá, ha indokolnák a büntetés jogosságát! Pontos meghatározást és magyarázatot várunk, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, és ne csak a helyszinen tartózkodó ellenőr belátásán múljon a büntetés. 

Tudjuk, hogy ezek a kérdések nem csak a diósgyőri szurkolókat érdeklik, ezért tartjuk fontosnak, hogy pontos válaszokkal segítsék a döntéseik megértését!