A pénzügyőrök szerint valószínűleg iratmegsemmisítővel

darabolta a dohányleveleket az a sátoraljaújhelyi férfi, aki ellen orgazdaság és jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

 

A férfi házának konyhájában és a melléképületben három iratmegsemmisítőt foglaltak le a pénzügyőrök – mindegyiken dohánymaradványok voltak -, emellett csaknem 55 kilogramm dohányleveleket és vágott dohányt is találtak a házban.
Szinte az egész ház tele volt dohánnyal. A hálószobában, a konyhában és a melléképületben is találtak dohányt a NAV pénzügyőrei. Ezek egy része fogyasztásra alkalmas módon fel volt darabolva, volt, amit már becsomagoltak, de még egész, szárított dohánylevél is nagy mennyiségben volt a lakásban. Összesen több, mint 27 kilogramm szárított dohányleveket és ugyanennyi fogyasztásra már előkészített füstölnivalót foglaltak le. Ezek (fekete)piaci értéke 800 ezer forint.
A konyhában és a melléképületben összesen négy, dohány aprítására használt „gépet” találtak a pénzügyőrök – egy házilag barkácsoltat és három iratmegsemmisítőt. Az ügy további vizsgálatát a pénzügyi nyomozók végzik majd.