Három szarvastehenet illegálisan, tilalmi időben

, ellés előtt ejtettek el azok a miskolci férfiak, akiket a rendőrség elfogott. A bűnügyi őrizetbe vett orvvadászokat a Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztése alapján ügyészi indítványra a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Miskolci Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás, lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást három miskolci férfival szemben. A nyomozás adatai alapján a 49 éves id. V. András, a 27 éves ifj. V. András és a 26 éves P. Ádám 2013. március 18-án három szarvast is kilőttek, ezzel két erdőgazdálkodással foglakozó Zrt.-nek közel 1 millió forint kárt okoztak.
A szökése után elfogott id. V. András bükkszentkereszti házában tartott házkutatás során a rendőrök lefoglaltak különböző vadhúsokat, köztük a frissen elejtett szarvastehenek húsát, továbbá Mályiban történő házkutatás során lőfegyvereket és a bűncselekmény elkövetéséhez használt gépjárművet. A Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette az elkövetőket és előterjesztése alapján, ügyészi indítványra a bíróság 2013. március 21-én ifj. V. Andrást és P. Ádámot 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte, míg id. V. András ügyében a taláros testület március 22-én hozta meg hasonló tartalmú döntését.