Egész napos, színes programmal várja

az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány az észak-magyarországi helyi termék előállítókat és a vidék értékeire és szórakoztató programokra nyitott családokat április 26-án, szombaton, a II. Észak-Magyarországi FÖLD NAPI Bio- és Helyi termék Seregszemlén.
A környezetkímélő vidéki termelést és a helyi termékeket népszerűsítő rendezvény immáron második alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvényt idén is szakmai és szórakoztató programok kísérik majd. 
A miskolci Csizmadia közbe ellátogató vendégek nem csak bio-élelmiszereket, kézműves remekeket vásárolhatnak a helyszínen. A családokat zene és tánc várja, de akár a fenntartható élelmiszertermeléssel, erdei gombákkal, madárvédelemmel kapcsolatos ismereteiket is bővíthetik a seregszemlén. A gyerekeknek játszóház és bábszínház is lesz.
A szabadon látogatható, ingyenes programok reggel 10 órától indulnak. Az ünnepélyes rendezvénynyitóra 11 órakor kerül sor: a vendégeket a rendezvény Fővédnöke, Dr. Kriza Ákos, Miskolc M.J.V. Polgármestere köszönti. A kertbarátok délelőtt tizenegytől egészen kettő óráig saját gyűjtésű-szedésű vetőmagokat, csemetéket és palántákat cserélhetnek egymás között. A helyi termék előállítás és értékesítés fejlesztésével foglalkozó szakemberek egy műhelybeszélgetésen osztják majd meg a témában szerzett tapasztalataikat. Az egész napos programot magyar táncház zárja.