Illegális beköltözőkkel, szemetelőkkel és

tolvajokkal harcol az önkormányzati rendészet Miskolcon. Hetente razziáznak a város legproblémásabb területein, két éve pedig lovas mezőőrök is járják a külterületeket. Tavaly csaknem 50 hatósági ellenőrzést tartottak közösen. Csütörtökön Perecesen jártak.

A rendészeknek ezúttal arról voltak információik, hogy az Erdő utca végén „beköltözők” vannak, azonban hiába a meglepetésszerű ellenőrzés, valahogy megneszelték azok, akiknek takargatnivalójuk van, így most nem találták a beköltözőket. Mint ismert, Miskolc az ország nagyvárosai közül elsőként hozta létre egy évvel ezelőtt a Miskolci Önkormányzati Rendészetet. Feladatuk a város közrendjének, közbiztonságának javítása. A csütörtöki perecesi ellenőrzéshez a lovas mezőőrök is csatlakoztak. Ők két éve járják azt a 200 négyzetkilométernyi területet lóháton, amit autóval képtelenség megközelíteni is.

Pereces külterületein az illegális szemetelők

is gondot okoznak, de az itt élők szerint a betelepülők jelentik az igazi problémát. Kujbus László a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, hogy a rendőrséget, a lovas mezőőröket szinte nap mint nap látják a területen. minap.hu