1./ Április 7-én az Ózdi Járásbíróságon 9 órától

a fszt. 3-as tárgyalóteremben folytatódik annak a büntetőügynek a tárgyalása, mely vádlottjai a sajtóban „ózdi rabszolgatartókként” híresültek el. Az uzsorás vádlottak a vád szerint a sértetteket éveken keresztül rabszolgasorban tartották.

2./ Szintén az Ózdi Járásbíróságon hirdet határozatot a bíróság április 7-én 13 órától a H. András és társai ellen uzsorabűncselekmény és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben (ózdi uzsorások, korábban a sajtó foglalkozott is az üggyel).

3./ A Miskolci Járásbíróság április 7. napján 8 órától a 221/B. tárgyalóteremben folytatja az avasi paneltűz ügyében indult közvádas büntetőügy tárgyalását: N. Béláné és társai ellen közveszélyokozás bűntette miatt indult az eljárás.

4./ A Kazincbarcikai Járásbíróság április 9-én 8 órai kezdetettel a III. tárgyalóteremben tárgyalja azt a gondnokság alá helyezéses polgári ügyet, melynek alperese több éve halott testvérével élt egy háztartásban, egy szobában.

5./ A Miskolci Törvényszéken április 8-án 8:30 órától a 113-as tárgyalóteremben folytatódik a Fk. G. Endrével szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult büntetőügy. A vádlott a vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2013. február hó 08. napján azért, hogy pénzt szerezzen bement a sértett házába, ahol őt ököllel fejen ütötte, majd testszerte addig rugdosta, amíg úgy gondolta, hogy már nem él. Végül két doboz cigerettát vitt el a sértettől, aki belehalt a bántalmazásba.

6./ Április 8-án 8:30 órától a 127-es tárgyalóteremben kezdődik egy új törvényszéki büntetőügy tárgyalása: Dr. S. Csaba és társa elleni vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bűntette. Első tárgyalás lesz vádismertetéssel.