Már több mint 110 bejelentés érkezett az Együtt

-PM-nek a választások tisztasága érdekében létrehozott demokráciavonalra – közölte a hvg.hu.

Több választókerületből azt jelezték az Együtt-PM szimpatizánsai, hogy a megengedett 9 személyesnél nagyobb járművekkel szállítják a Békemenet szervezői a szavazókörökhöz az állampolgárokat. Szigetszentmiklóson állítólag kétezer forintot ér egy fideszes szavazat, Csepelen pedig az önkormányzat eltávolította a kormányváltó jelölt járdafeliratait – számolt be a hvg.hu-nak a kormányváltó szövetség a demokráciavonalra beérkezett jelzésekről.

„Pest megye 7-es választókerületében az egyik szavazókörnél még tumultus is kialakult amiatt, hogy túl sokan érkeztek egyszerre voksolni 9 óra tájban a szavazásra kijelölt művelődési ház elé. Szigetszentmiklóson megalapozott információk szerint 2000 forintot fizetnek fideszes szavazatokért, ebből arra lehet következtetni, hogy itt láncszavazás történik. Ez már nem csupán nyugtalanító, de felháborító, és a választási csalás gyanúját veti föl. Az Együtt-PM követeli, hogy a hatóságok azonnal indítsanak vizsgálatot az ügyben” – közölte a szövetség.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke beadvánnyal fordult az Országgyűlési Egyéni Választási Bizottsághoz, miután Csepelen a fideszes önkormányzat emberei távolították el a Kormányváltók jelöltje, Szabó Szabolcs járdaaszfaltra festett feliratait. Ezek a feliratok – hangsúlyozták – a vonatkozó törvény értelmében választási plakátnak minősülnek, azokat nem szabad és nem kell eltávolítani.