Amikor elkezdesz futni úgy tűnik, mintha az összes kreatív ötlet belepottyanna a fejedbe

Fedezd fel ezt a néhány módszert a futással való

stresszoldáshoz!

1. ENDORFIN FELSZABADULÁS

Ahogy korábban jeleztem a futás endorfin termelést stimulál, ami nem elég, hogy jó kedvre derít és csökkenti a szorongást, de csökkenti az örögedést is. Ezért tűnnek a futók fiatalabbnak a valdói koruknál. Ez egy jó érv a futás elkezdéséhez, ugye?

2. JOBB KÖZÉRZETET BIZTOSÍT

A futás csökkenti a szorongást, a stressz és a depresszió tüneteit. Mindeközben javítja az alvást, amit általában a stressz tesz tönkre. A rendszeres futással csökken a stressz szinted és egyre több kontrollt biztosít számodra az életed felett.

3. ZAVARTALAN, BÉKÉS IDŐT HAGY A GONDOLKODÁSRA

Mivel mindannyiunknak elég hektikus az élete, ezért túl kevés időnk jut gondolkozni. A futásra úgy is lehet tekinteni mint egy magányos időtöltésre, amikor gondolkothatsz a fontos dolgokon, vagy megoldhatsz nehéz problémákat. Amikor elkezdesz futni úgy tűnik, mintha az összes kreatív ötlet belepottyanna a fejedbe. Indulás kifelé és élvezd a futást!

4. SEGÍT FEJLESZTNI AZ ERŐSSÉGIDET ÉS A GYENGESÉGEIDET

A futás abban is segít, hogy tudj gondolkoni az erősségeiden és a gyengeségeiden. Mindenki tud fejlődni egy kicsit, ami segíthet kezelni a stresszt. Tény, hogy sok féle módon elfogadhatod magad, de nagyon hasznos tud lenni ha ezt futás közben teszed.

5. FELJESZTI AZ EGÉSZSÉGED

A futás nem csak a mentális egészséget fejleszti, hanem a testit is. Csökkenti a rák, a cukorbetegség, az elhízás és az Alzheimer betégségek kialakulásának kockázatát. Ezen kívül a futás felpörgetheti az immun rendszeredet és sok stressztől mentesíthet!

6. ÉPÍTI A MAGABIZTSÁGGOD

A futás nem csak stressztől mentesít, de segíthet építeni a magabiztosságodat is. Amikor a futás következményeként hosszú, vékony lesz a tested lehetetlen, hogy ne legyél magabiztosabb! A magabiztos emberek kevesebb stressznek vanank kitéve, mivel ők minden problémához úgy állnak hozzá, hogy azokat gyorsan meg lehet oldani és nem éri meg ezeken stresszelni. Fuss rendszeresen és légy magabiztosabb, érezd jobban magad egy kevésbé stresszes életben.

7. MEDITÁCIÓ A TESTEDNEK ÉS A LELKEDNEK

Futás egy nagyszerű meditáció mind a lelkednek mind a testednek. Ezért van az, hogy a legtöbb futónak nagy az önfegyelme. Semmi sem tud olyan megkönnyebülést és nyugalmat hozni, mint egy futás. Ha stresszesnek érzed magad, indulj ki és fuss