A jelenleg 1340 főt foglalkoztató Vodafone második otthona lett Miskolc

A miskolci ügyfélszolgálatot 2009-ben nyitották meg, s

akkor azt vállalták, hogy öt évig biztos itt maradnak, ha pedig kiválóan működik a központ, akkor bővítik a létesítményt. A mostani lépés ezt igazolja – mondta Beck György, a Vodafone elnöke. A Vodafone most újabb öt éves jelenlétet garantál, de elképzelhető, hogy idővel újabb bővítésre is sor kerül. A jelenleg 1340 főt foglalkoztató Vodafone második otthona lett Miskolc.

Miskolc számára fontos, hogy foglalkoztatási lehetőséget tudjon biztosítani az itt dolgozóknak. Ezért a város 130 millió forint támogatással járult hozzá a mostani bővítéshez – tette hozzá Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Szijjártó Péter külgazdaságért felelős államtitkár emlékezetett rá, hogy a mobilcég lesz a következő két évben az állami intézmények szolgáltatója is. A Vodafone csoport mintegy háromezer főt foglalkoztat Magyarországon.

A Vodafone 15 éve jelent meg a magyar piacon, azóta csaknem 300 milliárd forint adót fizetett be különböző jogcímeken az államkasszába. Jonathan Knott Nagy-Britannia magyarországi nagykövete elmondta, hogy a Vodafone eddig több mint 212 milliárd forintos beruházást hajtott végre Magyarországon. A nagykövetség célja, hogy kisebb és nagyobb brit vállalatokat „hozzon” Magyarországra, miközben a kisebb-közepes méretű magyar vállaltok angliai megjelenését is támogatja.

 napigazdasag.hu