Néhány nappal azelőtt lett kültag egy bt.-ben

Csöbör Katalin alsózsolcai polgármester férje, hogy a cég több dohánybolt-koncessziót elnyert Miskolcon, Alsózsolcán és Felsőzsolcán. Az egyik üzlet engedélyét a férjhez köthető cég nevére állították ki – ez ráadásul a forgalmas Tiszai pályaudvar környékén működik.

Napokkal a koncesszió elnyerése előtt alapított dohánykereskedelemmel foglalkozó vállalkozást a fideszes Csöbör Katalin férje, Mike György. Az alsózsolcai polgármester férje alapító kültagja lett egy bt.-nek, amelynek dohányboltok működnek a telephelyein – értesült a keddi Blikk.

A Trafik Management Bt.-nek összesen hat olyan telephelye van, ahol dohányboltot jegyeztek be. A telephelyek Miskolcon, Alsózsolcán és Felsőzsolcán találhatók.

Az egyik üzlet vámhatósági engedélyét Mikéék bt.-jének nevére állították ki. Ráadásul ez a dohánybolt különösen jó forgalommal kecsegtet, ugyanis a forgalmas Tiszai pályaudvar közelében található.

 

A másik öt koncesszióhoz Mike cégének látszólag nem sok köze van, de ezeknél az a Závodszki Adrienn a tulajdonos, aki Csöbörék utcájában lakik, néhány háznyira tőlük – hívja fel a figyelmet a Blikk. Egyik boltja Csöbör Katalin alsózsolcai háza mellett nyílik meg. Érdekesség, hogy Závodszki másik boltja pedig egy gyógyszertár fölött nyílt meg.

Csöbör Katalin férjének cége a koncesszióosztás harmadik körében, októberben nyerte el a működtetési jogokat.

A lapnak a fideszes polgármester azt mondta: úgy tudja, férje tavaly ősszel lett kültag egy gazdasági táraságban. Mivel ez a koncessziónyertesek kihirdetése után történt, nem segíthetett a férjének – mondta Csöbör Katalin.

A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy Mike György napokkal azelőtt lett tag üzlettársa, Szerafi Zoltán bt.-jében, hogy az megnyerte a koncessziókat.