A rendőrök szerint nem vett be

semmit a rendőrautóban Welsz Tamás, a csütörtökön elhunyt vállalkozó. Legalábbis „az eljárásban részt vevő rendőrök nem észlelték, hogy a később elhunyt férfi bármilyen idegen anyagot, élelmiszert, gyógyszert vett volna magához” − mondta Kovács Viktória, az ORFK szóvivője, péntek esti sajtótájékoztatóján.
A szóvivő szerint Welsz maga jelentkezett a rendőröknél, hogy bizonyítékokat szeretne átadni a Simon üggyel kapcsolatban. A budapesti lakására kiérkező rendőrökkel együttműködő volt. A lakásról Érdre vitték, majd az autóban azt vették észre a rendőrök, hogy Welsz rosszul lesz, szemei felakadnak.
Tíz perccel később a legközelebbi rendelőintézethez értek vele, de fél órával később már halott volt az üzletember. A Welsz Tamáson elvégzett igazságügyi orvos szakértők jelenlétében elvégzett boncolás során nem találtak külsérelmi nyomokat. A rendőrök nem alkalmaztak semmilyen kényszerítő eszközt, így bilincset sem vele szemben. Az orvosszakértői vizsgálat részletesebb eredményéről későbbre ígért tájékoztatást a rendőrség. A lefoglalt tárgyakról pedig nem mondtak semmit.