Vona Gábor „álruhában” az Ózdi állatmenhelyen

A Jobbik elnöke egy újabb napja szólt a kutyákról, most Ózd mellett dolgozott egy állatmenhelyen.

Vona Gábor a Facebook oldalán számolt be élményeiről:

„Tegnap vizslakölykökkel fényképezkedtem, és bár a mai nap is a kutyákról szólt, ez most egészen más formában történt. Az álruhás országjárásom folytatásaként Ózd mellett dolgoztam egy napot egy állatmenhelyen Egyed Zsolt képviselőtársammal. Zsolt viszi a frakcióban az állatvédelem kérdését, így nem volt kérdéses, hogy az Ő választókerületében próbáljuk ki a menhelyen dolgozók életét.

vona1

A telepre olyan kutyusok érkeznek, akik fizikailag és lelkileg is nagyon rossz állapotban vannak. Nagy részüket verték, kínozták, így a telepet vezető hölgynek nagyon sok türelemre és tapasztalatra van szüksége, hogy az ebek újra bízni tudjanak az emberben és kiegyensúlyozottak legyenek.

Megismertem külön kis személyiségeket. Jaguárt és Kalandort, a két kis kölyök tesót, akiknek a játék a mindenük. A féltékeny Rackást, aki nem viseli, ha mást is simogatnak mellette. Pompomot, az ivartalanított pincsit, aki ettől még egész nap párosodni akart a nála háromszor nagyobb Judittal. Utast, aki ugyanolyan széles volt, mint hosszú. Szebasztiánt, aki mindig élre lépett, ha etetés volt. Boldizsárt a nyugodt alfahímet. És Dinát, aki még mindig annyira fél, hogy bár szeretne nyitni, de végül mindig visszarettent a simogatás előtt.

vona2

Tisztelet azoknak, akik úgy szeretik az állatokat, hogy munka mellett, saját pénzből igyekeznek megmenteni őket a kínzók kezei közül. Munkájuk nehéz fizikai próba, komoly bátorságot igényel, de legfőképpen lelki erőt, hogy a reménytelen harcot napról napra újrakezdjék.”