Egyedül ült kinn a pulpituson, miközben

a szurkolók fele szépen elszivárgott. Akik meg maradtak, nem hagyták szóhoz jutni. Akár hányszor kezdett volna bele Sebestyén László a mondandójába, a hallgatóság nem hallgatott: pfújoltak, bekiabáltak (például azt, hogy „hazudik!”), jobb esetben hangosan morogtak. Végül Demkó Norbert sajtófőnök sietett a fideszes politikus segítéségére. Elmondta, hogy Sebestyén – illetve, ahogyan ő nevezte, „Laci bácsi” – itt tulajdonképpen vendég, az amigeleken.hu szurkolói portál meghívását fogadta el, s a stadion-rekonstrukcióról beszélne. Kérte a szurkolókat, hogy maradjanak csendben.

Miután úgy, ahogy csillapodtak a kedélyek, Sebestyén is előadhatta azt, amiért jött. Kezdte mindjárt azzal, hogy két évvel ezelőtt egy költségvetési módosítót adott be képviselőtársával (s itt pechére megnevezte dr. Zsiga Marcellt, ami miatt aztán megint rákezdtek pfújolni a szurkolók) a stadion felújítása érdekében. Ezt viszont visszavonták, mert – mint fogalmazott – „házon belül, azaz a Fidesz-frakción belül szóltak, hogy indul a stadion-felújítási projekt”. Éppen ezért innentől kezdve azért lobbizott, hogy a DVTK-stadion is bekerüljön ebbe a programba. Bekerült, mert ő – mint fogalmazott – „a kormány elé vitte az ügyet”, s ennek köszönhető, hogy most már erre a célra „4,5 milliárd forint benne van a költségvetésben”.

Ez persze nem igaz, nincs erre a célra 4,5 milliárd a 2014-es költségvetésben. Abban ugyanis 1,75 milliárd szerepel a DVTK-stadion rekonstrukciójára, éppen annyi, amennyit azelőtt ígértek, hogy Sebestyén és dr. Kriza Ákos polgármester november 28-án, a stadion gyepszőnyegén váratlanul elkezdtek beszélni az állítólagos 4,5 milliárdról.

Ezt viszont senki sem firtatta, a szurkolók inkább azt tudakolták, többször bekiabálva, hogy mikor indul már meg a munka. Merthogy évek óta hitegetik őket ezzel. Sebestyén erre azt mondta, hogy jelenleg az előkészítés, az adminisztrációs munka folyik, egyeztet a város és a klub, de mivel ő maga nem tagja sem a város-, sem pedig a klubevezetésnek, nincs ráhatása a folyamatokra. Neki egy dolga volt, hogy a pénzt megszerezze, s ez megtörtént 

Ennek ellenére mégis jóslatokba bocsátkozott, úgy ítélte meg, talán nyáron elkezdődhet az építkezés.

 

eszakonline.hu