Közkívánatra. Ismét tolhatjuk a kocsonyát az arcunkba

 

Alig ért véget a városi önkormányzat turisztikai cégei által első alkalommal megrendezett kocsonyafarsang, ismét kocsonyaünnepre várják Miskolcon az érdeklődőket.

Rózsa Edit, a kocsonyafesztivál ötletgazdája keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: bár új időpontban és egy új, miskolctapolcai helyszínen, de megtartják a hagyományos gasztronómiai-kulturális rendezvényt. Mint rámutatott, a Miskolci Kocsonyafesztivál civil, nonprofit, nagy hagyományokkal rendelkező, politikamentes rendezvény, amely most is arra törekszik, hogy megőrizze tizenhárom év alatt felépített erényeit.
Emlékeztetett arra, hogy a fesztivál ma már a legnagyobb turisztikai vonzerőt jelenti Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az elmúlt évben 200 ezer bel- és külföldi látogatót fogadott. Korábban Finnország, Románia, Szlovákia volt a külföldi díszvendég, az idén Ukrajnát várják. A hazai díszvendég pedig a Miskolchoz közeli Szikszó városa lesz.
Rózsa Edit a háromnapos fesztivál programjáról szólva elmondta: számos kulturális, könnyű- és népzenei esemény várja a látogatókat. Koncertet ad mások mellett Bródy János és a hagyományos máramarosi ruszin zenét játszó Técsői Banda, valamint a Carmina Buranára készült koreográfiával fellép Kocsis Andrea és Lukács Ádám balettművész.
1912300 10203168124306725 102782330 n copy