Akik 24 év alatt tönkretették Miskolcot,

most azt ígérik, 2030-ra a város fejlett, élhető és biztonságos lesz átlag feletti jövedelmekkel. Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője szerint, ha folytatódik az elmúlt 24 év politikája, 2030-ban már nem lesz mit, és nem lesz kinek fejleszteni a borsodi megyeszékhelyen.

Hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter úgy fogalmazott: a város 2030-ig szóló településfejlesztési stratégiája a Fidesz kampánystratégiájának a része, melyben egy hiteltelen párt hitegeti sokadszor a miskolciakat olyan célokkal, melyek gyönyörűek ugyan, azok megvalósítását azonban pont a Fidesz és váltópártja az MSZP akadályozza.

A részletekről szólva elmondta, a dokumentumban a Fidesz képzett és művelt lakosságról „álmodozik”, miközben 24 év alatt a szocialistákkal együtt oda juttatták a várost, hogy ma már sokan napocskarajzolgatással ütik el az időt 30 évesen, a szakképzett munkavállalók pedig elhagyják a várost. Erős helyi gazdaságról „fantáziálnak”, a miskolci beruházásokon azonban rendre debreceniek, gyöngyösiek vagy épp zalaegerszegiek dolgoznak miskolciak helyett. Magas színvonalú közbiztonságról „vizionálnak”, miközben maga Miskolc rendőrkapitánya jelentette ki, hogy a jelenlegi feltételrendszer mellett nem lehet megfékezni a bűnözésben uralkodó negatív folyamatokat. 2030-ra egészségtudatos miskolciakat szeretnének látni, de fizetőssé tették a tüdőszűrést, ezzel nehezítve meg számos betegség megelőzését. Javuló, átlag feletti jövedelmi viszonyokról beszélnek, miközben épp az éhenhalás elől menekült el Miskolcról két év alatt ötezer ember. Esélyegyenlőséget szeretnének, de ma a munkaügyi központban megkérdezik az álláskeresőtől, hogy cigány származású-e mert ha igen, akkor nagyobb eséllyel juttathatják munkához – sorolta a nemzeti ellenzék képviselője.

Jakab Péter úgy látja, 2014-ben a miskolciaknak le kell zárniuk az elmúlt 24 évet, hogy Miskolcnak legyen esélye végre elindulni a felemelkedés útján. Ehhez véleménye szerint rendre, tisztességre és munkahelyteremtő városgazdálkodásra van szükség.