A mintegy 100 ezer forint értékű

hamis árura az egyik 100 forintos üzletben bukkant rá egy szolgálaton kívüli pénzügyőr. Értesítette kollégáit, akik eseti szakértővel mentek el az üzletbe.

 

Kiderült, hogy a neves mosóporként feltüntetett áru nagy része valójában közönséges só, az öblítőről és a samponról pedig még a szakértő sem tudta megmondani a helyszínen, hogy mit tartalmaz valójában. Az üzlet vezetőjével szemben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult szabálysértési eljárás.
A vegyi áruk csomagolása lett gyanús a szolgálaton kívüli pénzügyőrnek az egyik üzletközpontban lévő 100 forintos üzletben. Feltűnt neki, hogy több – a márkára jellemző – azonosító hiányzik a mosópor dobozáról, ezért értesítette kollégáit, akik már eseti szakértővel érkeztek a helyszínre.
Összesen 37 darab, neves márkanevekkel (pl. Head and Shoulders, Ariel, Lenor) ellátott mosószereket, samponokat, öblítőket foglaltak le a pénzügyőrök, mintegy 100 ezer forint értékben.
Az üzlet vezetője ellen iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult szabálysértési eljárás, amely akár 150 ezer forintos bírság kiszabásával zárulhat. A mosóporokról egyébként bebizonyosodott, hogy azok nagy része közönséges só. Azt viszont a helyszínen az eseti szakértő sem tudta megállapítani, hogy a samponos és az öblítős dobozok pontosan mit tartalmaznak