Károly NehézGyurcsány vagyoni helyzete átlátható?

 Mi az hogy, nagyon is!

 

1. Minden reggel begördül érte a Rózsadombra, a Szemlőhegy utcai palota méretű családi villájához a fekete szolgálati autó, hogy dolgozni vigye Ferencet a kisemberekért, a szegényekért, a demokráciáért.

Ferencet a holokauszt emlékévben sem zavarja egy fikarcnyit sem, hogy a Gyurcsány-villát először a nyilasok, majd pedig a kommunisták rabolták el a jogos tulajdonosoktól, egy zsidó családtól, hogy aztán a pártállami kádernek, Apró Antalnak adják az ingatlant. Apró elvtárs a nagy család feje, Ferenc feleségének nagyapja. Az 1956-os forradalom leverése utáni brutális megtorlások egyik vezéralakja, véreskezű kommunista gazember.

Tovább is van, mondjam még?

2. Az ingatlanon Ferenc cégei nagyívű adóoptimalizáció keretében sok tízmilliós beruházásokat hajtanak végre. Jellemzően az átlag magyar, bérből és fizetésből élő családok lakáscsinosítási felújításait, pl. fedett úszómedence építését.

Tovább is van, mondjam még?

3. Ferenc milliárdos vagyonát üzleti-szakmai tudásának – technika tanári diplomája van, szakdolgozata azonban nem fellelhető – és becsületes, szorgalmas apparátcsik munkájának – a családi villában hosszan kérlelte anyósát, Apró Piroskát, hogy kaphasson néhány százmilliós (mai áron pár milliárdos) kölcsönt az Apró Piroska elnökölte állami tulajdonú banktól, amiből sebtiben kiprivatizálhatta magának a MOTIM nevű állami vállalatot; a cég bankszámláján a szóbeszéd szerint kicsivel több pénz volt, mint amennyiért Ferenc megvehette a társaságot – köszönhette. Semmi mutyi, semmi politikai hátszél, semmi családi kever-kavar.

Tovább is van, mondjam még?

4. Az első MSZP-SZDSZ kormány idején kinek a tulajdonában lévő ingatlant bérel horribilis pénzért a Magyar Országgyűlés a Képviselői Klub kialakítására, na kinek? Hát pont egy Ferenc tulajdonában lévő ingatlant!

Tovább is van, mondjam még hogyan lesz a párját ritkítóan mély demokratikus elkötelezettségétől vezettetve a Kádár-rendszer végóráiban is a frissen alakuló ellenzéki szervezetek tagjaival szemben adminisztratív, azaz rendőrségi fellépést követelő csóró egyetemi KISZ titkárból multimilliárdos posztkommunista pártvezető?

Egy senkiházi újságíróra mondtam a napokban, de Ferencre igaz: örüljön, hogy lyuk van a seggén!”