Óriásplakát-kampányt indított a Jobbik,

a párt ennek során a megélhetés nehézségeire hívja fel a figyelmet – mondta Duró Dóra szóvivő vasárnap Budapesten, az egyik plakát előtt tartott sajtótájékoztatóján. A kampány a tervek szerint egy hónapig tart.

 

 

A Jobbik szóvivője közölte, hogy programjukban megoldási javaslatokat kínálnak a problémára. Elsőként a munkahelyteremtést említette, mert szavai szerint – az “egymillió új munkahely fideszes ígéretéből vajmi kevés valósult meg”. Hozzátette: miközben időarányosan sem jött létre a megígért 350-400 ezer új munkahely, körülbelül félmillióan külföldön vállalnak munkát.

Duró Dóra azt is kijelentette, hogy a munkaerő-piaci statisztikákat a közmunka adataival is “kozmetikázzák”. Kiemelte, hogy elsősorban a versenyszférában kellene munkahelyeket teremteni. Emellett pártjuk egyik javaslataként említette, hogy a kereskedelmi és szolgáltató multinacionális cégek dolgozói legalább a nyolcvan százalékát kapják meg fizetésként annak, amit Nyugat-Európában a hasonló munkakörben dolgozók keresnek.

Budapest, 2014. február 9. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője sajtótájékoztatót tart a párt legújabb kampányáról és plakátjáról a VIII. kerületi Százados út és Tisztes utca sarkán 2014. február 9-én. Óriásplakát-kampányt indított a Jobbik, a párt ennek során a megélhetés nehézségeire hívja fel a figyelmet.MTI Fotó: Mohai Balázs ©

Más témában feltett kérdésre válaszolva azt mondta, hogy véleménye szerint nincs szükség külföldi megfigyelők jelenlétére az országgyűlési választás idején. A szóvivő úgy fogalmazott: minden pártnak lehetősége van arra, hogy a szavazatszámláló bizottságokba tagokat delegáljon, így ellenőrizni tudják, hogyan zajlik a voksolás. Hangsúlyozta, sokkal fontosabb lenne, hogy a külföldre költözött magyarok is levélben szavazhassanak.

Mindezt annak kapcsán kérdezték meg tőle, hogy a szocialista Szabó Vilmos az MSZP nevében felszólította a kormányt, tegyen meg mindent azért, hogy minél több nemzetközi megfigyelő legyen jelen az április 6-i országgyűlési választáson.