Sem kötelező, sem önként vállalt feladatot nem látott el. A Sajóbábonyi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat ellenőrzése (részletek)

A Nemzetiségi Önkormányzatnál a

 2012. évben a dologi kiadások teljesítése során a teljesítésigazolás és az érvényesítés kulcskontrollok működésének megfelelősége gyenge volt, a hibák száma a lényegességi szintet, a kritikus hibahatárt elérte. A kifizetéseket megelőzően a teljesítés igazolása és az érvényesítés a kormányrendelet (Ávr.) előírása ellenére nem történt meg, így az előírt ellenőrzési kötelezettségeknek nem tettek eleget. A számvevőszéki ellenőrzés a kifizetések dokumentumainak ellenőrzése alapján nem tárt fel jogosulatlan kifizetést, a kulcskontrollok működéséhez kapcsolódó hiányosságok miatt azonban nem volt biztosított a hibák megelőzése, feltárása és kijavítása.

 

 

A jegyző nem biztosította a Nemzetiségi Önkormányzat gazdálkodásával összefüggő végrehajtási feladatok belső ellenőrzését. A Polgármesteri Hivatal 2012. évi belső ellenőrzési tervét megalapozó kockázatelemzés a kormányrendeleti (Ber.) előírás ellenére nem terjedt ki a Nemzetiségi Önkormányzat gazdálkodásával összefüggő végrehajtási feladatokra, azok tekintetében belső ellenőrzési feladatot a 2012. évben nem terveztek és nem végeztek.

A Nemzetiségi Önkormányzat a képviselő-testületi működésen túl – a tanúsítványon közölt adatok és az ellenőrzés részére átadott dokumentumok alapján – a 2012. évben sem kötelező, sem önként vállalt feladatot nem látott el, annak ellenére, hogy a Települési Önkormányzat biztosította a Nemzetiségi Önkormányzat működéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket.