Mesterházyék vérlázító

 

nyilatkozatai is jelzik, hogy a szoci vezérkarnak is vaj van a füle mögött a fején a simon-ügyben. Mondhatni, hogy ezek a szocik helyből olyan hülyék, mint mások nekifutásból se… Leginkább ez jut az ember eszébe, olvasva az ezerszázalékosan korrupciógyanús simon gábor ügy részleteit. A legszebb ugyanis az az egészben, hogy maga simon gábor biztosan, de nagy valószínűséggel az mszp is jó ideje tudott az időzített bombáról. És semmit sem tettek! Semmit, hogy legalább mérsékeljék a bomba pusztítását. Nem hogy nem hatástalanították, még csak hátrább se léptek. És ezek akarnak kormányra kerülni. Még lopni is csak idiótán tudnak, nemhogy kormányozni!Nézzük a vicces elemeket. A pénz 2008 januárja óta parkol a külföldi bankszámlán. Simon pedig mit mond erről: „Jóhiszeműen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő alapossággal töltöttem ki” – áll a közleményében. Édes Jó Istenem! Hát senki nem volt az mszp kampánygurui között, aki rászólt volna, hogy: „gabi, ezt a sort hagyd már ki, mert ki az a barom, aki elhiszi, hogy hat vagyonnyilatkozat kitöltésekor egyszer se jutott eszedbe, hogy van kétszázhúsz milliód!”

 

Igen! simon gábor már 2008 januárjában is töltött ki vagyonnyilatkozatot, amikor „jóhiszeműen tévedett”, azaz „elfelejtette” beleírni a vagyonnyilatkozatába a 220 millát. Aztán 2009 januárjában, 2010 januárjában, 2011 januárjában, 2012 januárjában, 2013 januárjában és 2014 januárjában is jóhiszeműen tévedett. Ha ez igaz lenne az is gyönyörű bizonyítványt állít ki arról a pártról, amelynek ez a „jóhiszemű” alak az egyik vezetője volt, egészen a mai lemondásáig.

De persze ez csak költői kérdés, hiszen egészen biztosan nincs olyan épelméjű ember ebben az országban, aki bármiféle jóhiszeműséget elhinne simon gábornak és az mszp-nek ebben az ügyben. Elnézvén, hogy a sajtó évről évre milyen előszeretettel csámcsog a vagyonnyilatkozatokon, elképzelhetetlen, hogy ne röpültek volna rá arra, hogy honnan lett egyik évről és másikra 220 millióval több pénze egy képviselőnek. Hát ízekre szedték volna, és ahogy most sem, már akkor sem tudott volna válaszolni arra a kérdésre, hogy „oszt honnan van a lé, gábor?” Ezért nem írta be sem akkor, sem azóta sohasem. Ennyit ugye a jóhiszeműségről… Mondjuk fizetek egy kávét annak, aki le tudja fordítani magyarra azt, hogy mit jelenthet ez ügyben a „jóhiszemű hiba”.

A másik, még nagyobb öngól pedig az, hogy az ügymenet szerint simon gábor már tavaly év végén tudott arról, hogy a magyar hatóságoknak kiadták a bankszámla adatait. Arról ugyanis értesítik a bankszámla tulajdonosát. Most hagyjuk azt a werberi verziót, hogy olyan szerényen élt simon gábor, hogy annyira elfelejtkezett arról a hatalmas összegről, hogy még az osztrák bank értesítő levelét olvasva se emlékezett rá… El se hitte, hogy neki ennyi pénze lenne…

Nyilván nem így történt. De hogy onnantól fogva mi vezette, az teljes rejtély. Mit gondolt? Hogy nem fog kiderülni? Bízott benne, hogy csak a választás után derül ki és akkor még egy ideig megmarad a védettsége? Vagy mit hitt, miben hitt? Totális ostobaság. Ha pedig ezt még azzal is tetézte, hogy nem szólt róla a pártvezetői társainak, akkor még totálisan gerinctelen a sajátjaival szemben is, nem csak a választókkal szemben.

Decemberben ugyanis még sokkal kisebb politikai kárt okozott volna, ha csendben lemond és hátralép. Akkor is kiderült volna az ügy, de nem okoz ilyen iszonyatos károkat. Nem magának, hanem a böszmegfogás nevű gittegyletnek. Hányszor fogják még ezek alapján – teljesen jogosan – rájuk olvasni fletó zsaroló mondatait, az mszp-be vándorló törvénytelen pénzekről? Minden nap. És ezek után minden épeszű választó meg van róla győződve, hogy az mszp-t tényleg törvénytelenül pénzelik innen-onnan. Lehet, hogy más pártokat is, de konkrétan most a szocik buktak le.

A leggázosabb verzió persze az, hogy simon gábor szólt a többieknek, hogy gáz van, de közösen nem csináltak semmit az üggyel. Biztos nem értek rá vele foglalkozni a nagy osztozkodások közepette. Hogy takargatnivalójuk van az ügyben és tartanak simon gábortól, azt az mutatja leginkább, hogy sehol egy dühös szó, sehol egy kifakadás, sehol egy jól elhelyezett szanyi böfögés arról, hogy simon hátbaszúrta a pártot és a választási esélyeket. Mindenki nagyon udvariasan csak annyit mond, hogy rendeződött az ügy a kilépéssel és hogy hisznek simon gábornak és bíznak abban, hogy tisztázni tudja magát. Nohát, ez alapján úgy tűnik, igencsak be vannak tojva attól, hogy kiderül az igazság a pénz eredetéről és arról, hogy mire akarta használni az mszp.

Arany színű audival Szentendrére hazaszáguldozó Szanyi böffentése pedig így hangzik: „mivel már nem párttag {simon gábor}, az mszp-nek ehhez nincs köze.” Nos ez már nem más, mint az ország nyilvános szembeköpése.

Felmerül persze még egy kérdés, hogy miért most robbant ki az ügy? A kormánypárt érdeke az lett volna, hogy a jelöltállítás lezárulta után robbanjon a bomba, amikor a XVIII. kerületben már nem tudnak más jelöltet állítani a szocik. Egy biztosan baloldalinak számító körzetben ellenfél nélkül maradt volna a Fidesz. Ráadásul a kampány hajrájában óriási tematizálási lehetőséget adott volna a kormánypártok számára az ügy. Ám alig lett leadva az idei vagyonnyilatkozat, a Magyar Nemzet már robbantott is vele. Ennek két oka lehet. Vagy tartottak attól, hogy simon magától hátralép, vagy hátraléptetik és akkor sokkal kisebbet szól az ügy. Vagy, ami valószínűbb, a Fidesz arra törekedett, hogy a Paks helyett simon gábor kétszázhúsz milliója tematizálja a közbeszédet és a médiát. Nos, ez a számítás fényesen bevált, jó érzékkel simon nyilvános elkotródásának napjára előrehozták a paksi szavazást, amely így nagyon mellékes a szoci botrányhoz képest. És persze az ügy – pláne ha igaz az az infó, hogy robbanhatnak még ilyen öngyilkos ügyek – akkor hosszútávon még több nyereséget hoz a Fidesznek, mint hozna a kampány hajrájában. http://karolyvilaga.blog.hu/