Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. közel

 fél éve nem áll kereskedelmi kapcsolatban a Húsipari Vállalat Zrt.-vel, bár korábban a cég is beszállítója volt az áruházláncnak.

 

 

Az előrecsomagolt, friss sertéshús beszállítására vonatkozó együttműködés 2012. szeptember 14-én kezdődött. Az ALDI vevői elégedettségének érdekében az üzletei polcain kínált élelmiszereket és azok beszállítóit a törvényi előíráson felüli gyakorisággal ellenőrzi. Az ellenőrzés egyrészt az ALDI-n belül zajlik, másrészt az áruházlánc igénybe vesz négy külső, független laboratóriumot is, amelyeknél 50 ember évi 15 000 munkaóra alatt közel 3000 laborvizsgálatot végez az ALDI-ban kapható termékekkel. Az ellenőrzés a törvényi előíráson felüli paraméterekre is kiterjed, így a laborok például olyan allergén-, EHEC és peszticidvizsgálatot is végeznek a termékeken, amelyekre a törvény nem kötelezi az áruházláncot, de vizsgálják például az élelmiszerek zsírsav- és cukor-összetételét, vitamin-, ásványi anyag- és mikroelem tartalmát.

A beszállítás leállítása 2013. szeptember 4-én történt meg, jelenleg az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. nem forgalmaz a Húsipari Vállalat Zrt. által készített vagy forgalmazott termékeket.

Az ALDI minőségbiztosítási okokból egyetlen beszállítójával sem épített ki közös IT-, beszállítói, vagy támogató rendszert, nem használ velük közösen semmilyen szoftvert, így korábbi együttműködésük ideje alatt a Húsipari Vállalat Zrt.-vel sem tett így.