Elsőként Hadházy Ákos szólal

t fel, ő volt az a szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő aki a trafikmutyit leleplező hangfelvételt nyilvánosságra hozta. Egy kommentet idézett, ami szerint ő volt a süllyedő hajó első elhagyója, de a fidesz szerinte nem egy süllyedő hajó, hanem egy magabiztosan haladó romboló, ami a legújabb hírek szerint atommeghajtású is, utalt ezzel az LMP-nek nagyon nem tetsző paksi paktumra.

 

 

„Ha Mesterházy középiskolai KISZ-titkár színvonalú beszédét nézem, nem nagyon tudom elhinni, hogy ők vezetnék ezt az országot” – mondta Nagy Bandó András videoüzenetében, aki családi okokból nem tudott eljönni a kampánynyitóra. Szerinte nem érdemes a Fidesz-MSZP váltógazdaságot folytatni, mert akkor csak az fog változni, hogy völgyhidakkal, vagy stadionokkal sikkasztják a közpénzt.

Kardos-Horváth János a zenélés előtt sajnos beszélt is, de ez annyira zagyvára és követhetetlenre sikerült, hogy ebből nem idéznénk semmit, összefoglalni pedig nem tudjuk.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke beszédét a paksi bővítés köré építette fel. Emlékeztetett a csütörtöki megafonos-szirénás akciójára, amikor a magyar-orosz megállapodásról szóló parlamenti szavazást akadályozta meg egy ideig a képviselő. A Paks 2-ről szóló megállapodás szerinte egy atomszörnyet fog eredményezni, ami betongátakkal felduzzasztott Dunát fog eredményezni. A képviselő szerint a Parlamentben az LMP az egyetlen tisztességes párt, amelyik nem vesz részt háttéralkukban, és ebben a szellemben szertnék folytatni a politizálást a következő ciklusban is. Cikk itt. index.hu