Ugyanaz az osztrák bank finanszírozott

 egy XVIII. kerületi kötvénykibocsátást, amelynél Simon Gábor szocialista elnökhelyettes számlát nyitott, nagyjából akkor, amikor a kibocsátás megtörtént – derítettük ki. Úgy tudjuk, hogy a Simon eltitkolt bankszámlájával kapcsolatos adatokat maga a pénzintézet adta ki a magyar hatóságoknak, miután azok hivatalos megkeresést küldtek az osztrákoknak. Simont letargikus hangulatban hallgatta meg az MSZP vezetése, adott egy magyarázatot a számlára, de a pénz eredete nem került szóba. A politikus felfüggesztette tagságát.

 

 

 

Az index.hu  szerint a bankszámla akkor került a magyar hatóságok látókörébe, amikor a XVIII. kerület előző szocialista vezetése által hátrahagyott gyanús ügyletekben vizsgálódtak. A kerületben a kormányváltás óta közel negyven ügyben tett feljelentést a mostani vezetés, több ügyben eljárás is indult.

 Simon egy budapesti ingatlan és egy cég eladásával magyarázta a közel negyedmilliárd forintnak megfelelő valuta eredetét.

Esélyesebb azonban, hogy a pénz eredete a XVIII. kerületi ügyletekkel hozható összefüggésbe, és nem is biztos, hogy személyes célokra lett félretéve. Ez magyarázat is lehet arra, miért nem szerepelt a politikus vagyonbevallásában sem. Simon közeli kapcsolatot ápolt a XVIII. kerület előző garnitúrájával, különösen a kerület két meghatározó szocialista figurájával, Szaniszló Sándor volt alpolgármesterrel és Kőrös Péterrel, a kerület jelenlegi MSZP-s frakcióvezetőjével. index.hu