Baleseti gócpontok – Felülvizsgálva!

Borsod-Abaúj-Zemplén – Az elmúlt évek

gyakorlatához igazítva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság újra felmérte és elemezte a megye úgynevezett baleseti gócpontjait.

 

A rendőrség az elemzés során a könnyű és súlyos sérülésessel végződő közúti közlekedési baleseteket vette figyelembe a rendőrség, mivel az elmúlt évben a halálos kimenetelű balesetek nem egy-egy veszélyesebb útszakaszra koncentrálódtak, hanem szétszórtan jelentkeztek a megyében.
Pozitív eredménynek számít, hogy az elmúlt évben, az előzős esztendőhöz képest a veszélyes útszakaszokon a halálos kimenetelű balesetek száma több mint 20 százalékkal csökkent. A személyi sérüléssel járóké azonban kismértékű, mintegy 10 százalékos növekedést mutat.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 12 olyan veszélyes útszakaszon látható „Közúti ellenőrzés – Traffic Controll” megjelölésű közúti jelzőtábla, amely sebességellenőrzésre és a sebességhatások fokozott betartására hívja fel a közlekedők figyelmét.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a baleseti statisztika, valamint a rendőri intézkedések adatainak rendszeres elemzésével és értékelésével, az aktualitásokhoz igazodó baleset-megelőzési koncepció felállításával is hozzájárul a balesetszám kívánt csökkentéséhez.
A rendőrség a preventív, figyelemfelhívó kampányok mellett továbbra is, fokozott rendőri jelenlétet biztosít a baleseti gócpontokon.