A legutóbbi parlamenti ülésszak óta eltelt időszak

 legfontosabb kormányzati döntéseit sorolta fel Orbán Viktor beszéde elején, 11 döntést emelt ki. Így például az oroszokkal kötött paksi szerződést, a Brüsszellel kötött pénzügyi megállapodást a következő hét évre, a Főgáz állami tulajdonba vételét.

 

A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy további erőfeszítéseket kell tenni a stabil és tartós növekedéshez. Tovább kell növelni Magyarország versenyképességét. A legfőbb kihívás, hogy tovább javuljanak a magyarok életkörülményei – mondta. Ennek legfontosabb eszköze, hogy le kell törni ez energiaárakat – emelte ki.

Az alacsony rezsi biztonságos életet tesz lehetővé a háztartásoknak. Az olcsó energia a vállalatoknak versenyképességi előnyt jelent. A mi célunk, hogy Európában a legolcsóbb legyen az energia – jelentette ki.

A legfontosabb feladat a rezsicsökkentés megvédése és folytatása lesz. Ehhez meg kell alkotni a harmadik rezsicsökkentés feltételeit, meg kell teremteni a non-profit közműszolgáltatást – fűzte hozzá.

Rogán Antal és Németh Szilárd kormánypárti képviselők vasárnap nyújtották be a 3. rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslatot.

2014 a rezsiharc éve lesz – fogalmazott Orbán, aki arra is emlékeztetett, hogy Brüsszel újabb kötelezettségszegési eljárással fenyeget a rezsicsökkentés miatt.

Orbán Viktor azzal zárta a szavait, hogy a rezsiharcot meg kell vívni.
penzcentrum.hu