A medence földmunkáival már

elkészültek, így a beköszöntött valódi tél, a fagyok miatt egyedül a szerelőbeton hiányzó részét nem tudják lerakni Miskolctapolcán. Tovább halad viszont a vasszerelés, dolgoznak az új fürdő épületein, és a jövő héten munkába áll a dombház építéséhez szükséges daru is.

 

 

 

 

tapolca_strandepites_140128_ja_10.jpg

Az eddigi enyhe tél kedvezett a szabadtéri beruházásoknak, hiszen nem akadályozta fagy a munkát. A miskolctapolcai fürdőfejlesztést a mostani időjárás, az – egyre nagyobb – hó és a hideg sem akasztja meg. Hiszen, ahogy nem egészen két héttel ezelőtt beszámoltunk róla: a medence földmunkái elkészültek, elkezdődött a szerkezetépítés, ami a technológiai előírások betartásával akkor is folytatható, ha esetleg beáll a fagy.

– Az úszómedence ágyazatkészítése befejeződött. A szerelőbeton hiányzó részét, ami a teljes felületnek mintegy 25 százaléka, egyelőre nem lehet lerakni a hideg éjszakák miatt, azonban a vasszerelés halad tovább – kaptuk a tájékoztatást a projektgazda Miskolci Városfejlesztési Kft-nél.

tapolca_strandepites_140128_ja_4.jpg

Ugyancsak folytatódik a fő- és az öltözőépületen a munka: amit szükséges, azt elbontják, illetve előkészítik a továbbiakra. A gépészetet takaró, illetve majd a lelátóknak is helyet adó dombház helyét kitűzték, kész a darualap is, és a jövő héten már munkába is áll a gépezet. minap.hu