barlangfurdo2-130128.png

 

Február 7-étől, a szokásos éves

 karbantartási munkákat követően ismét várja a fürdőzőket a miskolctapolcai Barlangfürdő. A leállás utolsó napjaiban, február 1-jén és 2-án viszont kicsit másképp, száraz lábbal.

 

Mint arról beszámoltunk, a fürdő a Szaunázók Hétvégéjét követően január 20-án zárt be, és február 6-ig végzik el az éves karbantartást, mely a fürdőzök maradéktalan biztonsága miatt is szükséges.

A karbantartás alatt az előző évekhez hasonlóan most is leengedik a medencéket, megvizsgálják a barlangjáratok falait, ellenőrzik a fürdő teljes elektromos hálózatát, a világítás egy részét led izzókra cserélik. A vizesblokkok szükség szerinti felújítását végzik, végül pedig alaposan kitakarítják a teljes fürdőt. A szakemberek idén is különös figyelemmel lesznek a barlang falának átvizsgálására, annak minden pontját átnézik, és ahol úgy ítélik meg, hogy mesterséges rögzítés szükséges, megteszik. Ezen túl a barlangban lévő kút túlfolyórendszerének kiépítését is elvégzik az idei karbantartási időszakban.

A szűk három hétben bár a fürdőzők előtt zárva lesz a barlang, de ekkor is látogatható lesz, ahogy már megszoktuk, kicsit másképp, száraz lábbal. Ilyen „barlangtúrákon” február 1-jén és másodikán lehet majd részt venni 14 és 18 óra között, előzetes bejelentkezés alapján.

Mindkét napon a 15 és 17 órakor induló túrákra lehet még jelentkezni név és összlétszám megjelölésével a 46/503-186 telefonszámon vagy azinfo©barlangfurdo.hu e-mailen.

Február 7-étől pedig újra várják a fürdőzni és szaunázni vágyókat is. A nyitás örömére, február 8-án farsangi éjszakai fürdőzés lesz.

Karbantartást végeznek az Aquaterápia épületében is, ezért január 27-től február 2-ig nem végeznek kezeléseket. A gyógyászat február 3-án, hétfőn ismét várja kedves vendégeit. minap.hu