Durva kirohanást intézett a Fidesz

frakcióvezetője ellen az Amerikai Népszava főszerkesztője.

 

A Fideszt szélsőjobboldali uszítónak, Rogán Antalt holokauszttagadónak nevezi keddi cikkében Bartus László az Amerikai Népszava online kiadásában. A főszerkesztő a Szabadság térre tervezett szobor kapcsán idézi Rogánt, aki Randolph Braham döntésére reagált, miután a világhírű holokausztkutató bejelentette, hogy az emlékmű elleni tiltakozásul visszaküldi a magyar állami kitüntetését.

Rogán arról beszélt, hogy szerinte erős csúsztatás, hogy a német megszállásnak állítanak emléket, és úgy vélte, Randolp Brahamet félrevezették. Hasonlata szerint ez olyan, mintha a magyar útlevelében levő amerikai vízumot áthajítaná az amerikai nagykövetség kerítésén azzal a felkiáltással, hogy tömeges emberi jogi jogsértéseket követtek el az elmúlt 2-3 évben azzal, hogy több 10 ezer embert hallgattak le, beleértve a német kancellárt is. Hozzátette: ha ezt tenné, mindenki túlzásnak minősítené a tettét. Az viszont legalább megtörtént – fűzte hozzá a politikus, ellentétbe állítva a szobor ügyét, amely esetében semmi olyan nem történt, amivel bárki relativizálná a történelmet.

Bartus László szerint „ennél cinikusabb és tenyérbe mászóbb szöveget nem is lehetne mondani, Rogánnak a pofáját kéne ezért az aljas és mocskos szövegért szétverni.” A főszerkesztő azt is kifejti, hogy „Rogán tehát holokauszttagadó”, majd figyelemre méltónak nevezi, hogy „a Fidesz férge úgy tudja tagadni a holokausztot, hogy egy csapásra belerúgjon az Egyesült Államokba is, nem kis örömöt okozva ezzel náci híveinek”.