Közlemény.  Pénteken késő este

 érkezett meg a hó Miskolcra, kisebb megszakításokkal, változó intenzitással vasárnap délig havazott. A Hóügyelet és a Városgazda több száz munkatársa folyamatosan takarítja a járdákat, gyalogátkelőket, lépcsősorokat, a busz- és főútvonalakat, a magasabban fekvő mellékutakat.

 

 

A hétvégén elsősorban az önkormányzat fenntartásában lévő busz- és főközlekedési útvonalakat takarították és szórták folyamatosan, 8 autóval. Az MVK Zrt. járatai menetrend szerint közlekednek, havazás miatt járatkimaradás nem volt, a villamosközlekedés is menetrend szerinti, hétvégén a hóseprő villamos is szolgálatba állt.
Szombat és vasárnap több százan takarították Miskolcon a busz- és villamos megállókat, a forgalmasabb járdákat, lépcsőket, két kisgép pedig a hosszabb járdaszakaszokat takarította és síktalanította, közben folyamatos volt a tárolók feltöltése.
Ma hajnalig, az erős éjszakai fagy miatt folyamatosan síktalanították a busz- és főközlekedési útvonalakat, a meredek mellékutcák és gyűjtő mellékutakkal együtt. Jelenleg a meredekebb mellékútvonalak újabb szórása zajlik. A kézi síktalanításban ma 359-en vesznek részt, a járdákat, lépcsőket és megállókat takarítják. A kézi hóeltakarítást 3 kisgép segíti, ezzel együtt továbbra is folyamatos a tárolók feltöltése.
– Pásztor Imre, Miskolc Holding –