Miskolc – Miskolcon is érezhető

a kormányváltás óta érzékelhető pozitív foglalkoztatási tendencia, tartósan nő a foglalkoztatottak száma.

 

Borsodban 1995 óta nem volt olyan alacsony a munkanélküliek száma, mint most. A közfoglalkoztatásban közel 30 ezer olyan borsodi embernek adunk munkát vagy képzést, és azért fizetést, akiket a Gyurcsány-koalíció cserbenhagyott és egy életen át tartó munkanélküliségre ítélt.

A miskolciak is egyszer már nemet mondtak a Gyurcsány-koalícióra, mert nem kérnek többet a munkanélküliségből, a megszorításokból, amelyekben folyamatosan részük volt az első Gyurcsány-korszakban. Ma 22 éves csúcson a foglalkoztatás, hosszú évek után 10% alá csökkent a munkanélküliség Magyarországon. A tavaly november elején indult téli közfoglalkoztatás Borsod megyét is segíti, egyre többen élnek segély helyett munkából. A foglalkoztatást ösztönző programok idén folytatódnak és újak is indultnak. Folytatódik a Munkahelyvédelmi Akció, amely a munkaerőpiacon életkoruknál vagy élethelyzetűknél hátrányos helyzetűnek tekintett csoportok – a pályakezdők, kisgyermekes édesanyák, 55 év felettiek vagy tartósan munkanélküliek – foglalkoztatását segíti. A munkaadóknak már 2013 novemberétől lehet jelentkezni a Nők 40 programra, amely az 55 év feletti munkanélküli nők alkalmazását nagyon jelentős adókedvezménnyel segíti. Emellett januártól életbe lépett a gyed extra, amely ugyancsak áttörést hozhat a nők foglalkoztatásában. Idén folytatódnak a béremelési programok, az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok béremelése után, a szociális és gyermekvédelmi dolgozók és közfoglalkoztatottak bérét is emeli a kormány. Idén először már 100 ezer forint fölött van a minimálbér is, amely januártól átlagosan további 8-9 ezer forinttal növeli a pedagógusok bérét is.
A foglalkoztatás, a gazdasági növekedés és a családok terheinek csökkentésének köszönhetően Miskolcnak és Borsodnak ma a kilátástalanság helyett végre a remény jut.
– Csöbör Katalin, Fidesz Miskolc –