2014. január 27., hétfő
Névnap: Angelika, Tivadar

Új időpontban tartják idén a Kocsonyafesztivált

A szervezőkön kívül álló okok miatt nem az eredeti, február végi időpontban, hanem március 7-9. között, és nem a fesztivál szokásos helyszínén Miskolc belvárosában, hanem Miskolctapolcán rendezik meg a nagy múltú fesztivált.Az idén is megszervezik a látogatók egyik kedvencét, a Kocsonyatőzsdét, amelynek célja, hogy a régió legízesebb, legfinomabb készítményei közül vásárolhassanak a rendezvényre látogatók. A februári válogató zsűritagjai között ott lesznek a fesztivál civil védnökei, szakújságírók, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselői, akik végigkóstolják a széles kínálatot. A minőségre törekvés mellett az is cél, hogy helyi szolgáltatók termékei kerüljenek az asztalokra, ezzel is támogatva a régió vállalkozóit.

A most 14 éves, belépő nélküli Kocsonyafesztivál külföldi díszvendége Ukrajna lesz. A részletes programlista még nem elérhető, ugyanis az új időpont miatt a résztvevőkkel is újra meg kell állapodniuk a szervezőknek.

Szikszó is kötődik a Kocsonyafesztiválhoz: egyrészt itt rendezik a március elsejei Kocsonyabált, másrészt itt szervezik meg – speciálisan tisztított, klórmentes vízben – a „békaúszóversenyt”, azaz a gyerekek úszóvetélkedőjét. A március 14-i Kocsonyagálán a Miskolci Nemzeti Színház művészei közül többen is fellépnek.