Elkészült a Patak utcai mélygarázs szerkezetének

építésével a kivitelező Adeptus-H Zrt., a térszín alatti építményben jelenleg az elektromos, a gépészeti és szakipari munkákat végzik.

 

 Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője elmondta, a projekt tavasszal mélygarázs feletti, 5430 négyzetméternyi közterület fejlesztésével, útépítéssel és parkosítással folytatódik.

– A cél az, hogy egy olyan belvárosi térséget alakítsunk ki, mely zöld pihenőterületet biztosít a miskolciak számára. A fásított, füvesített téren létrehozott gyalogos zónában fasorral szegélyezett sétány épül ki, ez teremt majd összeköttetést a Városház tér és az Antall József tér között. A térfelszín rekonstrukciója során a tervben kijelölt útfelületek aszfaltburkolatot kapnak bazalt kiskocka szegélyezéssel, helyenként forgalomlassító betétekkel. A járdákat és a sétányokat beton térkővel burkolja a kivitelező – hangsúlyozta a szóvivő.

A fejlesztés több mint 211 millió forintból valósul meg, melyből közel 180 millió a megítélt támogatás. A munkák a tervek szerint április elején kezdődnek és június végére készülhetnek el. minap.hu infó