Állatvédők

Nógrád megyében találtak egy egészséges, de kóbor felnőtt németjuhászt. Rengeteg energiát és szeretet megmozgatva próbálták először megtalálni a gazdáját, majd biztonságba helyezni. Először úgy tűnt a sors melléjük állt: aránylag gyorsan sikerült ehhez mindent leszervezniük. De a szerencse elpártolt a szegény kutyától. Fejbe lőtték. Az ügyben rendőrségi feljelentés történt.

Nógrád megyei állatvédők a minap találtak egy kóbor, de egészséges felnőtt németjuhász kutyát Salgótarján Kotyháza puszta részén. Naponta kijártak etetni, közben hirdetések útján is keresték az eredeti gazdáját. A kutyában nem volt chip, gazdája nem jelentkezett érte, így elkezdték keresni a lehetőségét, hogy ideiglenes befogadóhoz, vagy menhelyre tudják szállítani. Sajnos a menhelyek teltházra hivatkozva nem tudtak megoldást nyújtani, a civil állatvédőknél is rengeteg gazdára váró kutya van ideiglenesen elhelyezve.

A sors mégis melléjük állt, egészen hamar találtak befogadót, elkezdték a szállítást szervezni. Magánemberek összeadták a fuvarra szükséges pénzt, így az állatvédők haladéktalanul kimentek a helyszínre, hogy bevigyék magukhoz az állatot, míg az autó megérkezik érte.
Ekkor érte őket a meglepetés. Az egyik állatvédő, Bozó Brigitta érkezett ki a helyszínre, de védencük már nem várta ott, vagyis várta, de nem úgy ahogy arra bárki is számított volna. Ugyanis valaki fejbe lőtte az állatot, a teste még meleg volt. Az előző látogatásuk óta történt, a kutya ott feküdt az általuk kihelyezett etető tálak mellett, azon a helyen ahol eddig is mindig várta a megmentőit.

Sz. Judit helyi állatmentő egy közösségi oldalon így meséli el a történteket: „Azon gondolkozom, 11.45 óra óta, vajon kinek árthatott ez a németjuhász az út szélén fekve? Ki nem bírt tőle elmenni, vagy kinek nem tetszett az, hogy ott ül és vár valakire, aki kidobta őt… 
Mert ez a kutya nem mozdult innen reggel, nem mozdult délben és itt feküdt mindig este is, ahova szívtelen gazdája kitette őt. Reggelre összegyűlt a pénz a szállítására, hogy végre jobb sorsra érdemes kutyaként, másnap elinduljon, egy szebb jövő felé. Megbeszéltem Bozó Brigitta állatmentő társammal, hogy befogjuk a kutyát a holnapi indulásig. Tizenkettő órára volt megbeszélve, hogy oda megyünk, elhozzuk őt. Brigi 15 perccel előbb érkezett a helyszínre…11.45-kor megcsörrent a telefonom…valaki fejbe lőtte a kutyát, aki már nem élt, de a teste még nem hűlt ki, annyi idő sem telt el a megtörténése óta. Végtelen szomorúságot, és ürességet érzek belül a történtek miatt, de már visszafordítani nem tudom, és senki más sem tudja…. Rendőrségi intézkedés történt az ügyben, aminek a kimeneteléről be fogok számolni a későbbiekben….Nincsenek, bennem szavak mennyire fáj, ami történt… Nem sikerült …Bocsássatok meg nekem!”

Bozó Brigitta, aki megtalálta a halott kutyát, így mesélte el a látottakat : „Nem tudom elfelejteni a kis pofácskáját, ahogy ott feküdt vérző fejjel!! ….és egyre azt kérdezem miért???…ahogy élettelen testét simogattam, a könnyeim bársonyos kis pofácskájára hullottak, és tehetetlen dühöt éreztem!! Kívánom, hogy ez a sors jusson ezeknek a szörnyetegeknek, járják meg a poklot, kegyelem nélkül!!! Annyira fáj, hogy csak könnyeim vannak az óta is, szavak már nincsenek!!! Bocsáss meg nekem, hogy nem értem oda előbb, magamnak úgysem tudok!!!”

Frissítés! Cikkünk megjelenése után 50.000 forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel. Részleteket ITTolvashatja.

Update vasárnap este: Cikkünk megjelenése után több felajánlás is érkezett, hogy a nyomravezetői díjat kiegészítenék. Olvasóinkat a Német Juhászkutya Fajtamentéshez irányítva ők összesítették az eddigi felajánlásokat, amely mostanra elérte a 140.000 forintos nyomravezető díjat!!