Győri appfejlesztő találta ki és valósította

meg az utóbbi év legnépszerűbb magyar mobilalkalmazását, a Traffi Huntert. A rendőrségi traffipaxokat jelző alkalmazást már több mint 110 ezren töltötték le iPhone-ra és Androidra.

 

Elég sokat vezetek, s bár volt több, traffikat összegyűjteni próbáló alkalmazás alternatíva mind iPhone-ra, mind Androidra, de egyikkel sem voltam elégedett.

Gyerekkori barátommal, Zsigai Istvánnal sokat beszélgettünk erről, s ebből született az ötlet: miért is nem próbálunk meg készíteni olyan alkalmazást, ami az alapfunkción kívül sok más hasznos dolgot is tud, s komoly reklámértékkel bír.

Azóta gyarapodott a csapatunk Bölöni Károllyal, aki közlekedésmérnöki tanulmányokat folytat a győri Széchenyi Egyetemen, és Borbély-Szabó Katalinnal, aki az adatok helyességéért felelős.

Gyorsan hozzáteszem: számunkra most is az alapfunkció a leglényegesebb, vagyis az autósok pontos információk alapján legyenek tisztában azzal, hogy kell számítaniuk mérésekre” – kezdte Borbély Roland, a Traffi Hunter fejlesztője.

„Az alkalmazásunk nem az ellenőrzések ellen van, sőt”

„Az alkalmazásunk legnagyobb előnyének azt gondolom, hogy a hivatalos rendőrségi források mellett az autósok maguk is bejelölhetik a térképen, hol láttak traffit. A kamionosok pedig jelenthetik a sofőr kollégáiknak, hol találkoztak közlekedésfelügyeletes (kpm-es) ellenőrzésekkel.

Hangsúlyozni szeretném: az alkalmazásunk nem az ellenőrzések ellen van, sőt, a biztonságos közlekedés mellett kívánjuk letenni a garasunkat.

Ajjaj! Az egyik autós traffit látott és már be is jelölte a győri alkalmazáson

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságával kölcsönösen támogatjuk egymás munkáját, az alkalmazás indításakor mindig rövid, balesetmegelőző üzenetek olvashatóak, mint például a zebra mindig a gyalogosoké.

Arról nem beszélve, hogyha az app segítségével azzal szembesül az autós, hogy mérnek a település közepén, akkor jó eséllyel rögtön lassítani kezd” – magyarázta Borbély Roland.