A kilencvenes évek végén ismerte

meg a nagyközönség, s másfél évtizede töretlenül sikeres pályafutása a V-Tech együttes frontembereként. Kecskés Tibort, akit mindenki csak Kefírként ismer egy szerelem kötötte Felvidékhez, de ennek elmúlása után is szeretettel beszél az itt élő emberekről. Vele beszélgettünk, mert hamarosan ő is dönthet a Felvidék Szépe győzteséről.

 

Mi az amin éppen munkálkodsz?

Dalokon folyamatosan dolgozom, ez nem úgy szokott zajlani, hogy az ember leül és megcsinál egy egész albumot, hanem amikor jön az ihlet, akkor megírom, elmentem a számítógépemen, s amikor kicsit több szabadidőm adódik, akkor kidolgozom. Most is van már szép számmal belőlük a fiókomban, éppen most kezdtem el őket nézegetni. Lemezen nem gondolkodom, mert manapság már nem nagyon adnak ki ilyen hanghordozókat.
Az egész folyamat a világhálón zajlik, ezért inkább csak dalokban gondolkodom.

És milyen várakozásokkal, tervekkel nézel az új esztendőbe?

Természetesen a koncertekre helyezzük a legnagyobb hangsúlyt, s annak is nagyon örülök, hogy online nagyon erősek vagyunk. A Facebookon túl vagyunk a hatvanezredik kedvelőn, a vtech.hu is látogatott, annak köszönhetően, hogy jól működik.
A komolyabb projektek között kiemelném, hogy a közelmúltban, december 27-én volt Budapesten a Kongresszusi Központban egy szimfonikus zenekaros nagykoncert, amelyet barátaimmal szerveztük. A Happy Gang, Kozmix és a Fiesta is fellépett, s így együtt hoztuk létre ezt a remek előadást. A teltházas bulin felbuzdulva szervezzük a hagyományos miskolci Valentin napi koncertet, amelyen komoly előadókkal tudtam korábban is együtt énekelni. Tavaly volt a tizedik alkalom, most kicsit rendhagyóbb lesz éppen ezért, s valószínű, hogy ezt a nagyzenekaros felállás lesz ott is.

Térjünk rá kicsit más témára, hiszen a Felvidék Szépe sokakat érdekel. Mit gondolsz a szépségversenyekről?

Nekem nagyon jó véleményem van az ilyen megmérettetésekről, hiszen hosszú párkapcsolataim köthetőek szépségversenyekhez. És szeretem a szépet. Úgy vélem, hogy ugyan nagyon fontosak a belső értékek és a kisugárzás, de először is szükséges a külső vonzódás, hogy valakire felfigyelj. Amennyiben megvan ez, akkor már megismerhetjük a másikat és belé lehet szeretni. Ennek hiányában viszont a közeledés is elmarad.

A Felvidék Szépe zsűrijében is szerepelsz. Voltál már hasonló szerepben?

Természetesen, több versenyen is felkértek. A döntési szempontok ugyanakkor eltérőek voltak, mert a szervezők különböző feltételeket szabnak. Előfordult olyan eset, amikor csak az ember benyomása számított, de olyan is, ahol a testi adottságok alapján a lányokat pontozni kellett.

És Neked mi tetszik meg először egy nőn?

Ideálom ugyan nincs, de amit először megnézek az az arca. Aztán természetesen minden mást is megfigyelek, amit egy férfi szokott, de az arcával kezdem.

Mit gondolsz a felvidéki lányokról?

Én nagyon szeretem Felvidéket. Ugye Erika volt a barátnőm, akkor ismerkedtem meg az ottani szokásokkal, a kultúrával, a neveltetéssel, s csak jó véleménnyel lehetek. Ő megszerettette velem ezt a vidéket, ahol nagyon mások a szokások, hagyományok. Nagyon-nagyon szeretném, ha egyszer egy felvidéki lány lenne a feleségem.

És miben más ez a vidék, mint Magyarország?

Én úgy tapasztaltam, hogy nem csak a felvidéki magyarokra, de Erdélyben, Vajdaságban is sokkal erősebben őrzik a hagyományokat. Azt is mondhatnám, hogy ugyan nem jó kifejezés, de „magyarabbak” vagytok mint mi Magyarországon. Rengeteg olyan dolog van, amit mi már nem őrzünk, legyen szó akár szavakról, amelyeket nem használunk, pedig csodákat őriznek. Ez viszont a hétköznapi dolgokban is megmutatkozik, s én ezt nagyon tisztelem.

Rajkovics Péter