Országos pályázatot indul az utakon tapasztalható hülyeségek témájában – jelentette be Bíró Márk

Bíró Márk a Magyar

 Autóklub székházában tartott szerdai sajtótájékoztatóján felidézte, 2012-ben hívták életre a közlekedési munkacsoportot a Fidesz-frakció támogatásával. Azóta rengeteg e-mailt kaptak és sok problémát sikerült is orvosolni – mondta el.

 

Bíró Márk kitért az eddigi eredményekre. Elmondta, be lett tiltva a lézerblokkoló, de engedélyezve lett a radardetektor, és nem büntethet az egészségügyi csomagért a rendőr csak akkor, ha szükség lett volna rá, de nem volt. Arról is tájékoztatott, hogy nem büntetik a sárga lámpán való áthajtást addig, amíg nem jelzik azt megfelelően előre. A képviselő a fontos eredmények között említette a parkolási bírságok drasztikus csökkentését. A parkolási büntetések általában 10 ezer forintra csökkentek, ugyanakkor a rokkant helyen való parkolásért magasabb, 50 ezer forintos bírság jár – tette hozzá.

Ezeket az eredményeket elértük, de szeretnénk újakat is, ezért is indítunk az utakon tapasztalható hülyeségek témájában pályázatot – jelentette be a politikus. Bíró Márk arra számít, hogy újabb benyomásokat, tapasztalatokat kapnak a közlekedésben résztvevőktől. Elmondta, három témában várják a pályázatokat; a leghülyébb közlekedésirányítási rendszer, a leghülyébb KRESZ szabály és a leghülyébb útfelfestés a három kategória. A fideszes képviselő a leghülyébb közlekedésirányítási rendszer kategóriával kapcsolatban megjegyezte, itt elsősorban a kint felejtett KRESZ-táblákra és az indokolatlan sebességkorlátozásokra gondoltak.

EZEKET AZ EREDMÉNYEKET ELÉRTÜK, DE SZERETNÉNK ÚJAKAT IS, EZÉRT IS INDÍTUNK AZ UTAKON TAPASZTALHATÓ HÜLYESÉGEK TÉMÁJÁBAN PÁLYÁZATOT A pályaműveket 2013. december 13. 13 óra 13 perctől várják az info@blokkolasgatlo.hu email címre, a beküldési határidő 2014. január 14. 14 óra 14 perc. A beküldők között értékes nyereményeket sorsolnak ki, melyeket a munkacsoport tagjai ajánlottal fel. Kategóriánként egy fődíj lesz, melynek értéke a többszázezer forintot is meghaladhatja.

Bíró Márk felajánlotta, országgyűlési képviselőként személyesen segít elintézni azt a problémát, melynek a témájában a nyertes pályázat beérkezett. Ha ehhez az kell, hogy bemenjek a közúthoz, vagy bármely hivatalos állami szervhez, önkormányzathoz, szívesen állok rendelkezésre – húzta alá a fideszes képviselő.