Tapolca. A nagy semmit, meg egy fideszes szórólapot Sebestyén László elbűvölő mosolyával

Most úszómedence, lelátó és

szauna épül Miskolctapolcán, de jó esetben is csak egy részére van fedezet. Talán strand lesz belőle, de nem tudni, hogy miként, milyen tervek alapján, mikor, mennyiért és miből. Nagyjából így foglalható össze az, amit a szerdai tapolcai fórumon próbált Kriza Ákos, Sebestyén László és a többi hivatalosság elmagyarázni az egyre türelmetlenebb hallgatóságnak.

 

Mert mi szükség van egy újabb úszómedencére, amikor másfél kilométerre ott a sportuszoda? Miből tartják azt fenn? Minek építenek újabb szaunákat, amikor a Barlangfürdőben amúgy is üzemel egy szaunapark? Ki az, aki egy szimpla úszómedence és néhány szauna miatt kilátogat Tapolcára? Vajon mennyire örülnek versenymedencének a kisgyermekes családok? Miért nem egyeztették legújabb bombasztikus terveiket a tapolcaiakkal, akik köztudomásúlag nem uszodát akarnak, hanem strandot? Mi a helyzet a rendezetlen tulajdonviszonyokkal? Ezekre semmiféle érdemi válasz nem érkezett, mi több, a sok felháborodott hozzászólás és kérdés annyira kikezdte a magas lóról előadó érintettek idegeit, hogy bő másfél óra után be is rekesztették a fórumot.

Ez egy olyan fórum volt, ahol rossz néven vették a kérdéseket. Pedig azt még meg sem kérdezte senki, hogy miért nem volt ott a választókerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, Nagy Kálmán? Vagy azt, hogy ki fizeti vissza az elmúlt három évben tanulmányokra, tervekre potyára elköltött százmilliókat? Vagy miért egy győri illetőségű céget kértek fel 120 millióért szaktanácsadásra? Vagy miért egy győri illetőségű céget bíztak meg, ki tudja mennyiért, a tervek elkészítésével? Vagy miért úgy határozták meg a feltételeket a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás során, hogy azoknak egyetlen miskolci, vagy borsodi cég se tudjon megfelelni?
Mi, miskolci szocialisták ezennel megkérdezzük ezeket, s reméljük, hogy válaszként nem ugyanazt kapjuk majd, amit a tapolcaiak kaptak az önkormányzati fórumon.
A nagy semmit, meg egy fideszes szórólapot Sebestyén László elbűvölő mosolyával.