Elhatárolódik és aggodalmát fejezi

ki a közmunkásoknak szóló tananyag miatt a Meixner Alapítvány. A napocskát és felhőt rajzoltató, a közmunkásokat megalázó tananyag a 6-7 éves gyerekek olvasástanítására készült Meixner-módszertan szakszerűtlen, rossz kivonata, mely az alapítvány szerint nem alkalmas felnőttek tanítására.

 

Szombaton számoltunk be arról, hogy több szakértő szerint is a téli közmunkaprogram során tanított tananyag nem felel meg több szakmai feltételnek sem. A közmunkára jelentkezőknek egy olyan tesztet kellett kitölteniük, ahol többek között napocska és felhő rajzolása volt a feladatuk.

Az Indexnek nyilatkozó szakértő szerint a Türr István Központ által kidolgozott, „Újra olvasok, írok, számolok” című, felnőtt embereknek szánt tananyag Meixner Ildikó 6-7 éves fiatal diszlexiásoknak és diszgráfiásnak írott könyvének egy rossz kivonata. A Meixner Alapítvány, mint Meixner Ildikó végrendeletében megjelölt szellemi hagyatékának örököse most sajtóközleményben határolódott el a közmunkásoknak írt „tananyagtól″. index.hu