Bemutató-tanácsadó irodával (is) bővült az Ökológiai Intézet

A látogatók többek közt megismerhetik

egy „zöld iroda” felépítettségét, a helyi termékeket, egy „zöld háztartás” eszközeit, és az energiatakarékos megoldásokat – emellett a 47 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően megújult az Ökológiai Intézet Kossuth utcai épületének öt irodahelyisége, tárgyalója és könyvtára, mellékhelyiségei, konyhája, valamint a folyosó és a lépcsőház is.

 

A kiterjedt felújítási munkáknak köszönhetően biztosított lett az akadálymentes elérés, a kerékpárosok tárolót, az autósok pedig parkolót kaptak.
Az Ökológiai Intézet profiljához híven környezetbarát építőanyagokat használtak fel a mesteremberek, a hatékony szigetelési technika eredményeként pedig mintegy 30 százalékkal kevesebb hőt használ el az épület.

A környezetbarát technológiáknak köszönhetően megemelkedik a fűtésrendszer hatásfoka, és két napelem is hozzájárul a villamosenergia-ellátáshoz. Az ivóvizet ozmózisos rendszer tisztítja meg, és természetesen szelektíven gyűjtik a hulladékot, aminek egy részét komposztálásra hasznosítják fel. minap.hu