Szörnyű tragédia

 történt Komáromi Tibor birkózó családjában. Az olimpiai ezüstérmes sportoló édesanyja elhunyt – a rendőrség szerint erőszakos cselekmény áldozata lett saját, XVII. kerületi otthonában. Az idős nőt az elkövető(k) olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe – írja a Blikk. Komáromi Tibor szerdán azt állította a lapnak, szerinte rémhír, hogy erőszakos cselekmény történt.

 

Zoom

– Azt gondolom, normális, hogy rendőrök vizsgálják, ha egy egyedül élő idős hölgy meghal és nincs tanú, aki tudná, mi történt. Engem a helyszínelők közül senki sem tájékoztatott arról, hogy erőszakos cselekedet történt volna, remélem, ez így is marad – mondta megtörten Komáromi. – Természetesen megrázó, amikor az ember elveszíti az édesanyját, különösen, ha 74 éves kora ellenére remek egészségnek örvendett, állandóan tett-vett a kertben. Egy-két naponta felváltva látogattuk, a nővérem találta meg a holttestét. Bemászott az ablakon, amikor édesanyám nem nyitott neki ajtót.

Zoom

A lap ennek ellenére úgy értesült, a rendőrség emberölés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az idős nőt agyonverték, lakását feldúlták és kirabolták. A hatóság emberei többször kihallgatták a szomszédokat, akik semmit nem hallottak vagy láttak az esetről, amely a feldúlt házat látva nagy zajjal járhatott.Az utcában lakók jól ismerték a birkózót is, gyakori vendég volt a szülői házban. – Valamelyik gyermek szinte minden nap itt volt az édesanyjánál. Ők etették, ellátták a nénit, akit mindenki jól ismerte az utcában. Megdöbbentő, hogy ezen az amúgy nyugodt környéken ilyen dolog történhetett – mondta az egyik szomszéd.Azt nem tudni, mikor történthetett a bűncselekmény. Lehet, hogy a tettes, vagy tettesek tudták, hogy az idős asszony – aki néhány éve veszítette el férjét – egyedül él. Egy másik szomszéd úgy véli, már vasárnap életét vesztette az idős hölgy. – Hétfőn furcsállottam, hogy nem tette ki az utca szélére a kukát, és szobájának redőnye is fel volt húzva – árulta el az utca egyik lakója. – Mondtam is a felségemnek, remélem, nem történt semmi baj, ám később azt láttuk, hogy a rendőrök nagy erőkkel kiérkeznek.A Bors szerint is rablógyilkosság történt. Rablók törtek rá az idős asszonyra, miután a villanyórát lekapcsolták és a kutyáját ártalmatlanná tették. Háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózónk nehezen fogadja el, hogy bűncselekmény oltotta ki édesanyja életét – írja a lap, alább folytatódik a cikkük.A XVII. kerületi csendes utcában megdöbbentek a helyiek, hogy a 73 éves özvegyasszonyra, Rózsika nénire az éj leple alatt támadtak hétfőn. Feltehetően ki akarták rabolni. A kertvárosban egyébként az ő háza volt a legkisebb, körülötte nagyobb családi házak állnak.

Zoom

A betörők az utcafronti ablakon mentek be, a villanyórát lekapcsolták, az asszony kutyáját pedig ártalmatlanná tették. Azt egyelőre nem tudni, hogy mit tudtak elvinni tőle, és hogyan történt a gyilkosság. Kedd délután a lánya talált rá a vérbe fagyott asszonyra.A szomszédok a Borsnak megerősítették, hogy Rózsika néni fia, Komáromi Tibor olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnok birkózó. Az utcában lakók nem vettek észre semmit a betörésből, azon az éjszakán annyira fújt a szél, hogy minden ajtót, ablakot zörgetett.– Borzasztó, ami történt. Negyven éve szomszédok voltunk Rózsival, mindig elővigyázatos volt, soha nem engedte be az idegeneket – sóhajtott az asszony szomszédja.A korábbi kötöttfogású birkózót, volt szövetségi kapitányt, Komáromi Tibort nagyon megviselték a történtek.– Ne haragudjanak, de nem tudok mit mondani. Eddig sem rohantam az újságírókhoz ha gondom volt, és most sem szeretnék ország-világnak panaszkodni. Egyelőre nem kaptam megerősítést, hogy pontosan mi történt – mondta a 49 éves szakember, aki jelenleg a Monor SE tehetségeit edzi.Szőnyi János, Komáromi nevelőedzője, jelenlegi kollégája szerint habár minden jel gyilkosságra utal, Tibor még abban reménykedik, hogy édesanyja természetes halált halt.– Nagyon szerette az anyukáját, aki azóta, hogy Tibi édesapja pár évvel ezelőtt meghalt, összetartotta a családot – árulta el az edző­legenda. – Szegény Tibi azt mond­ta: felfoghatatlan. Abban bízik, hogy nem gyilkosság történt, hanem gyógyszerek végeztek az édesanyjával.