Egyre több a miskolci az 500

 ezer gazdasági menekült között!

 

 

Reagálás a miskolci Fidelitas közleményére

Tegnap Miskolcon tartott demonstrációt az Együtt-PM Szövetség néhány fiatal politikusa és aktivistája. Arra hívtuk fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány rossz teljesítménye milliók számára tette nehezebbé az életet: a jól képzett, vállalkozó kedvű fiatalok tömegei külföldre vándorolnak. Ez az 500 ezer – Németországban, Ausztriában, Angliában – élő és dolgozó magyar a rezsim gazdasági menekültje, akik között egyre nagyobb számban vannak miskolciak is. Erre a helyzetre a helyi Fidelitasnak annyi a válasza, hogy vagdalkozni kezd…

A miskolci Fidelitas összemossa a válóságot és Fidesz lázálom-világát. A tisztánlátás kedvéért felhívjuk a figyelmüket, hogy az Együtt-PM fiatal politikusai közül, még civilként Barabás Richárd vett részt azokban a diáktüntetésekben, amiket az Orbán-kormány egyetemeket leépítő, párbeszédre képtelen politikája váltott ki és ezt mindig büszkén fel is vállalja. Mi, a Fidesszel ellentétben nem hozunk létre álcivil szervezeteket, ezért Barabás Richárd tavaly tavasszal a nyilvánosság előtt jelentette be, hogy szakít a civil aktivizmussal és az Együtt-PM szövetségben, a Párbeszéd Magyarországért tagjaként folytatja a munkát.

Javasoljuk, hogy a Fidelitas tagjai ne a Fidesz hazug sajtóközleményeiből tájékozódjanak, hanem ismerjék meg a rezsim látszatvilága mögötti magyar valóságot. Azt a Magyarországot, ahonnan csak az elmúlt félévben 27 ezer, vagyis egy szentendrényi magyar távozott Németországba és még ugyanennyi Angliába. Azt a Magyarországot, ahol 4 millió ember él a létminimum alatt és azt, ahol az Orbán-rezsim az egykulcsos adóval az emberek 80%-át keményen megsarcolta.

Mi, a Fidesszel és a Fidelitassal ellentétben valóban megkérdezzük a fiatalokat, milyen országot szeretnének az Orbán-kormány elzavarása után. Ezért indítottuk el „Miért maradjak itthon?” interaktív kampányunkat. Felszólítjuk a Fidelitast, hogy fejezze be az valóság orbáni lázálommá silányítását és ne a párt, hanem a fiatalok érdekeit képviselje!

Együtt-PM