Miskolci amerikai focisták Mikulása a GYEK-ben

Több száz ezer forint értékű

 játékot, mesekönyvet és egyéb, a gyerekek számára hasznos ajándékot vittek a miskolci Renegátok a GYEK kis betegeinek. A karitatív akciót jövőre is megszervezik az amerikai focisták.

 

 

Minden évben nagyon sok olyan gyerek van, aki nem a családjával tölti az ünnepeket, hanem kórteremben. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában évente több ezer kis beteg fordul meg, és sokan bennmaradnak Télapóra és Karácsonyra is. A Miskolc Renegades játékosai már 2012-ben is, a csapattagok és családtagok körében gyűjtést rendeztek, hogy a felajánlásokból származó játékokkal szebbé tegyék a kis betegek mindennapjait.

Idén már nagyobb szabású akcióba vágtak a sportolók, négy napon keresztül Miskolc belvárosában gyűjtöttek adományokat. És azok érkeztek is szép számmal.

„Elsősorban játékokat akartunk gyűjteni, de sokan adtak ruhákat, mesekönyveket, kifestőket, gyümölcsöt – mondta Apjok Zoltán a sportegyesület elnöke. – Az külön öröm, hogy a város, amelynek annyit köszönhetünk, is támogatta kezdeményezésünket, és Kriza Ákos polgármester úr személyesen hozta el nekünk adományukat.”

Az ajándékokat pénteken délután vitték el a sportolók a GYEK kis betegeinek, ezzel is visszaadva valamit a Mikulás ünnep öröméből.